Vágólapra másolva!
A Süddeutsche Zeitungnak adott interjújában az ötszörös Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher kijelentette, nem gondolta volna, hogy Juan Pablo Montoya és Kimi Räikkönen ilyen hamar ellenfelei lesznek a vb-címért folytatott harcban. Elárulta azt is, esze ágában sincs visszavonulni.

Michael Schumacher egyelőre lépéselőnyben van a világbajnoki versenyfutásban, ám előnye igencsak vékonyka: a Williams-BMW-t kormányzó Juan Pablo Montoyával szemben három, míg a McLaren-Mercedesben ülő Kimi Räikkönen ellenében hét egység a fórja, vasárnap azonban következik az Amerikai, majd két hétre rá a Japán Nagydíj, azaz az ötszörös világbajnoknak apait-anyait bele kell adnia, ha a rekordot jelentő hatodik címét még idén be akarja gyűjteni.

Schumacher állítólag mindig is tudta, hogy a fentebb említett két pilótával meggyűlik majd a baja, de nem feltételezte volna, hogy ez már idén megtörténik. "Számtalanszor mondtam, hogy Juan Pablo és Kimi egyszer a világbajnoki címért fog harcolni" - mondta Schumi a Süddeutsche Zeitungnak. "De azt is el kell ismernem, hogy kissé elszámítottam magam: nem gondoltam volna, hogy már idén a sarkamban fognak lihegni. A tapasztalat az idény utolsó két versenye előtt már nem sokat fog számítani, annyira már mindketten elég rutinosak, hogy világbajnokok legyenek. Az fog nyerni, aki a legtöbbet hozza ki saját képességeiből."

Hosszú ideje téma, hogy Schumacher befejezi pályafutását, amennyiben megnyeri hatodik világbajnoki címét. A kerpeni ezzel szemben - immáron sokadszor - leszögezte, a közeljövőben nem áll szándékában elhagyni a száguldó cirkuszt. "Nem gondolok a visszavonulásra" - jelentette ki kategorikusan Schumi. "Úgy hiszem, ennek csak akkor érkezik majd el az ideje, amikor valaki teljesen simán és vitathatatlanul győz le engem. Biztos vagyok benne, hogy ez előbb-utóbb megtörténik, én pedig abban a pillanatban be fogom fejezni pályafutásomat, s Jean Todttal közösen keresünk valakit a helyemre. Az utóbbi években szerzett négy konstruktőri és három versenyzői vb-címével a Ferrarinál egy korszak kezdődött el, amelyet olyan hosszúra kívánunk nyújtani, amennyire csak lehetséges."