Vágólapra másolva!
Az ötszörös Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher tisztában van a soron következő, Olasz Nagydíj fontosságával, ezért ha törik, ha szakad, célba akar érni.

"A legapróbb hiba is végzetes lehet a világbajnokság végkimenetelének szempontjából, egy kicsúszás valósággal nullára redukálná esélyeimet. Ezért mindennél fontosabb, hogy vasárnap találkozzak a kockás zászlóval" - mondta a Stuttgarter Nachrichtennek Schumacher, aki három futammal az idény vége előtt mindösszesen egy ponttal vezet a kolumbiai Juan Pablo Montoya, kettővel a finn Kimi Räikkönen előtt.

Schumacher szerint ugyanakkor riválisai sincsenek könnyű helyzetben. "Úgy vélem, óriási teher nehezedik most a Williams, illetőleg a McLaren vezetőinek vállára, csapataik ugyanis évek óta nem értek el komolyabb eredményt. Most, hogy itt a lehetőség, bizonyosan véget akarnak vetni a rossz szériának, ám ez a görcsös akarás a visszájára is fordulhat. Mindenesetre sokéves tapasztalatunk és rutinunk alapján mi talán egy kicsit nyugodtabban várhatjuk az idény befejező versenyeit."

Schumacher már korábban kijelentette, hogy a múlt heti, monzai tesztek alapján jó eredményt érhet el az Olasz Nagydíjon. "Összességében abszolút pozitív tesztet zártunk. Úgy néz ki, nem lesz gondunk a csúcssebességgel" - zárta nyilatkozatát a kerpeni.