Vágólapra másolva!
Szerencsétlen napja volt Ralf Schumachernek, a Williams-BMW német pilótája a Forma-1-es csapatok monzai tesztelésén előbb kigyulladt autója miatt idegeskedhetett, majd a teszt befejezése előtt két perccel súlyos balesetet szenvedett. A klasszist megfigyelésre egy milánói klinikára szállították, hírek szerint semmi komoly baja nem történt.

Súlyos balesetet szenvedett Ralf Schumacher, a Williams-BMW német pilótája. A Forma-1-es világbajnokság pontversenyében negyedik helyen álló autóversenyző az Olasz Nagydíj előtt a helyszínen, Monzában tesztelt, s szenvedett súlyosnak látszó balesetet.

A Williamsre és Ralf Schumacherre rájár a rúd, ugyanis a nap folyamán előbb kigyulladt a német pilóta autója a bokszutcában, majd a tartalékautóval, a teszt lejárta előtt két perccel kisodródott a Lesmo-kanyarban, s ripityára törte járművét.

A pilótát megfigyelésre egy milánói klinikára szállították, de a hírek szerint semmi komoly baja nem történt. "Ralf teljesen rendben van, de azért néhány vizsgálat erejéig bennfogták a kórházban. A baleset után saját lábán hagyta el a helyszínt is" - mondta Silvia Hoffer, a brit istálló szóvivője. Hírügynökségek szerint Ralffal tartott a kórházba bátyja, az ötszörös világbajnok Ferrari-pilóta, Michael is.

A teszten egyébként David Coulthard, a McLaren-Mercedes skót pilótája érte el a legjobb időt, Ralf Schumacher és az ötszörös világbajnok Michael Schumacher előtt.

Eredmények, Monza, 1. nap:
1. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 1:22.065 perc
2. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 1:22.416
3. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:22.532
4. Button (angol, BAR-Honda) 1:22.613
5. Wurz (osztrák, McLaren-Mercedes) 1:22.630
6. Villeneuve (kanadai, BAR-Honda) 1:22.647
...10. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 1:23.163