Vágólapra másolva!
A legutóbbi futamokon aratott sikerek ellenére a Williams-BMW technikai igazgatója, Patrick Head visszafogott reményekkel várja az 54. Forma-1-es világbajnokság utolsó három nagydíját.

"Ez a sportág arról híres, hogy meglepetések tarkítják. Elég egy rossz mozdulat, s az addigi jó dolgok rosszra fordulnak, vagyis szó sincs arról, hogy megjósolható lenne a versenyek kimenetele" - mondta a világhírű szakember. "Sohasem bízhatjuk el magunkat, minden futamra százszázalékosan fel kell készülnünk. Nem vonhatunk le általános következtetéseket a kiválóan vagy kevésbé jól sikerült versenyekből."

Juan Pablo Montoya harmadik, míg a német Ralf Schumacher negyedik lett vasárnap a XVIII. Magyar Nagydíjon, így a Williams-BMW nyolcpontos előnnyel vezet a konstruktőrök között a legutóbbi négy világbajnokságot megnyerő Ferrari előtt. A kolumbiai sztár hátránya egy pontra csökkent az ötszörös végső győztes Michael Schumacherrel szemben.

A csapatok többsége jövő héten a szeptember 12-14-i Olasz Nagydíj helyszínén tesztel, s Patrick Head nagy izgalommal várja a monzai napokat.

"Szinte tökéletesen be kell állítanunk az autót, mert ez kulcsfontosságú Monzában. Az biztos, hogy nehéz dolgunk lesz" - mondta a technikai igazgató. "Ha nem történik nagy változás, akkor már csak a Japán Nagydíjon lehetnek problémáink. A Ferrari roppant erős volt Silverstone-ban, ahol hasonlóak voltak a körülmények, mint Szuzukában. Michael Schumacher is remekelt a Brit Nagydíjon, vagyis a szuzukai futamig megoldást kell találnunk. Szerencsére befejeződött a teszttilalom, így sok mindent tökéletesíthetünk a következő hetekben."