Vágólapra másolva!
Jenson Button pesszimistán várja a Forma-1-es világbajnokság tizenharmadik futamát, a Magyar Nagydíjat, mivel nem kedveli a Hungaroringet.

"Itt sohasem szerettem versenyezni, a rendkívül nehéz, kanyargós pálya nem tartozik a kedvenceim közé. Sokkal jobban kedvelem a gyors pályákat, amelyeken előzni is lehet" - mondta egy nappal a hivatalos program kezdete előtt a BAR-Honda angol tehetsége.

"Remélem, hogy az idei átalakítások után javul a helyzet a Hungaroringen. A pálya nehézségeit leszámítva a Magyar Nagydíj a szórakoztató futamok közé tartozik, mert a szurkolók remek hangulatot teremtenek. Valószínűleg ismét olyan versenyre kerül sor vasárnap, amelyen hőség lesz, de remélem, hogy ez nem nehezíti meg a helyzetemet, mert erre felkészültem. Az autónknak inkább a silverstone-i és a barcelonai pálya kedvez, de bízom abban, hogy most is jók leszünk. A Brit és a Német Nagydíjon is pontszerző helyen végeztem, most ugyanerre számítok. A Hungaroringen a gumiválasztás is fontos lesz."

Button Silverstone-ban és Hockenheimben is az egy pontot érő nyolcadik helyen végzett, összetettben pedig a kilencedik helyen áll tizenkét ponttal.