Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen, a Forma-1-es McLaren-istálló finn pilótája kijelentette, neki aztán tökmindegy, ki a csapattársa, őt csak saját szereplése érdekli.

Jó ideje hallani már azokat a pletykákat, amelyek szerint Juan Pablo Montoya, a sokak által az idei világbajnokság legnagyobb esélyesének tartott kolumbiai pilóta elhagyja jelenlegi együttesét, a Williamst, s a McLarenhez szerződik. Mint arról hírt adtunk, a Revista Cambio című kolumbiai magazin például tényként közölte, hogy az ország büszkesége 2005-től már a wokingiak szerelésében rója majd a köröket, de a nemzetközi sajtó is (majdnem) biztosra veszi a váltást.

Az Autosport című hetilap munkatársai erre fel rögtön felkeresték a McLaren gyakorlatilag első számú versenyzőjét, Kimi Räikkönent (akinek pozíciója egyébként betonbiztos a gárdánál), hogy mégis mit szólna hozzá, ha Montoya lenne a csapattársa. A finn a rá jellemző nyugodtsággal és (némi) flegmával közölte, őt aztán kicsit sem izgatja, ki a társa, bárkivel felveszi a versenyt.

"Montoya egyelőre nem a csapattársam, s lehet, soha nem is lesz az" - mondta Räikkönen. "Megvan a helyem a McLarennél, így nem érdekel, ki ül a másik autóban: mindig a saját feladatomra koncentrálok. Bárki legyen is a csapat másik pilótája, az én pozíciómat nem befolyásolja, ezért engem az sem zavarna, ha Montoya valóban hozzánk szerződne."

Az ügyben természetesen még nem mondták ki a végső szót, az azonban biztosnak tűnik, hogy Sir Frank Williams szívesen látná Montoyát kék-fehérben 2004 után is. A Williams motorszállítója, a BMW is ragaszkodik a kolumbiaihoz, akinek azonban elege van már abból, hogy fizetése csupán harmadannyi, mint csapattársának, Ralf Schumachernek.