Vágólapra másolva!
Több mint egyperces előnnyel, az egész mezőnyt látványosan leiskolázva nyerte a vasárnapi, hockenheimi Német Nagydíjat Juan Pablo Montoya, ennek ellenére a 27 esztendős bogotái pilóta továbbra sem foglalkozik azzal a gondolattal, hogy esetleg ő lehet a Forma-1 első kolumbiai világbajnoka.

Képgaléria a Német Nagydíjról

A Williams-BMW menője remekül jött el a rajtnál, így szerencséjére nem keveredett bele az első kanyarban történt balesetbe, amely miatt Räikkönen, Ralf Schumacher és Barrichello is a verseny feladására kényszerült.

"A vasárnap történtek ellenére sem kezdtem el gondolkodni a világbajnoki címről, hiszen - ahogyan a futamon is láthattuk - bármi megtörténhet" - utalt Michael Schumacher defektjére a kolumbiai pilóta. "Michael a második helyről esett vissza a hetedikre, de nem örültem neki, hiszen ugyanez bármelyikünkkel megtörténhet. Mostantól a megbízhatóság lesz a legfontosabb tényező."

Montoya elmondta, hogy látszólag gondoktól mentes versenyzése dacára a végsebesség közelében problémái voltak a BMW-motorral, bár ez végül is nem befolyásolta teljesítményét, könnyedén söpörte be pályafutása harmadik futamgyőzelmét. "Sokkal keményebb lett volna, ha Ralf nem esik ki rögtön az elején" - tette hozzá.

Montoya hockenheimi sikere más megvilágításba helyezheti azt a pletykát is, miszerint elégedetlen williamses fizetésével, és a McLaren felé kacsintgat, ahol a hírek szerint David Coulthardot váltaná. Juan Pablo azonban nem segítette közelebb az érdeklődőket a kérdés megoldásához: "Nyertem Hockenheimben, most csak ez foglalkoztat, és semmi más."