Vágólapra másolva!
Európa legnagyobb és leggyorsabb hullámvasútját próbálhatta ki a Forma-1-es Jordan-istálló angol pilótája, Ralph Firman. De nem akármilyen módon, hanem versenyautójában ülve.

Azt nem lehet mondani, hogy a Jordan-istálló nem figyel oda Ralph Firmanre: az angol pilóta az Európa Nagydíj előtt ralizhatott egyet, a legutóbbi, Brit Nagydíj után pedig hullámvasútra ültették. Ráadásul egészen rendhagyó módon, a Blackpool Pleasure Beach-i vidámparkban ugyanis autóval mehetett végig Európa legnagyobb és leggyorsabb hullámvasútján, a "Big One"-on.

Mindez természetesen afféle promóciós rendezvény volt, a szórakoztatópark Firman bemutatójával nyitotta meg Jordan Grand Prix ride nevű programját. Az EJ11-est egy, a pályához rögzített fémlemezre csavarozták rá, majd Firmant beültették az autóba, s meghullámvasutaztatták. Furcsa élmény volt számára, hiszen ezúttal csak utas volt az autóban.

"Iszonyatosan fura érzés volt, hogy hiába ültem az autóban, egyáltalán nem én irányítottam" - fújta ki magát már a földön Firman. "Mikor felértem az első csúcsra, s az autóval szinte függőlegesen zuhantam alá, az örök élmény marad számomra. Ugyan semmi nem lehet jobb egy Forma-1-es autó vezetésénél, de igen üditő volt az a néhány perc, amit a hullámvasúton tölthettem."

Miután kihámozták a Jordanből, Firman hivatalosan is megnyitotta a Jordan Grand Prix ride-ot, amelynek keretében az érdeklődők egy Jordan-egyenruhába bújtatott autóval tehetnek meg egy kört a külön erre a célra épített pályán.