Vágólapra másolva!
Antonio Pizzoniát megdöbbentette, hogy a Forma-1-es Jaguar-istálló vezetői a Brit Nagydíj után azonnali hatállyal kirúgták a csapattól, így visszautasította a felajánlott tesztpilótai állást. A 23 esztendős olasz Giammaria Bruni viszont igent mondott a Minardinak ugyanerre a munkakörre.

A Jaguar-istálló hétfőn közleményben tudatta, hogy azonnali hatállyal megválik brazil pilótájától, Antonio Pizzoniától, s a helyére Justin Wilsont szerződteti a Minarditól. A Milton Keynes-iek ugyanakkor felajánlották Pizzoniának, hogy tesztpilótaként maradjon a csapatnál, ám ezt a lehetőséget a 11 Forma-1-es futamán egyetlen pontot sem szerzett újonc visszautasította.

"Valósággal sokkolt, hogy a Jaguar a jövőben nem számol velem, s hogy pillanatok alatt kirúgtak a csapattól" - mondta Pizzonia. "Pedig a szezon előrehaladtával egyre jobb teljesítményt nyújtottam, de úgy látszik, ez nem volt elegendő a maradáshoz. Nem titok, tesztpilótaként továbbra is számítottak volna rám, ezt a lehetőséget azonban visszautasítottam: most el kell gondolkoznom a történteken, s hogy miként folytatom pályafutásomat. Egy biztos, szeretnék maradni a Forma-1-ben."

Idén egyszer már megingott Pizzonia széke, amikor a McLaren tesztpilótáját, Alexander Wurzot hozták hírbe a Jaguarral. Noha akkor még kiálltak a brazil mellett, a Brit Nagydíj után megelégelték eredménytelenségét. Utódja a Minarditól érkező brit Justin Wilson lett, akinek autójába Nicolas Kiesa ülhet be a hátralévő öt versenyre. A dán abszolút újonc a Forma-1-ben, ez idáig tesztpilótaként sem volt köze a száguldó cirkuszhoz.

Paul Stoddart rajta kívül a 23 esztendős Giammaria Brunit is leigazolta, az olasz versenyző tesztpilóta lesz a faenzaiaknál. Szerződése, amelynek értelmében a pénteki gyakorlásokon, valamint a szeptember elején esedékes monzai teszten jut szereplési lehetőséghez, az idény végéig szól.