Vágólapra másolva!
A legutóbbi két futamon győztes Ralf Schumacher és a mögötte mindkétszer második Juan Pablo Montoya attól tart, hogy a Nagy-Britanniában megszokott eső megállítja a Forma-1-es Williams-istállót Silverstone-ban. A csapatfőnök szerint a Brit Nagydíj vízválasztó lesz a világbajnoki cím szempontjából.

"Az autónk szinte az összes pályán sikeres lehet, s most is optimisták vagyunk, de az újabb diadalhoz jó időjárás is szükséges" - mondta Ralf Schumacher. "Sajnos, a Brit Nagydíjon egyáltalán nem szokatlan az eső, ami nem kedvezne a gumijainknak."

A szakemberek egybehangzó állítása szerint esőben a Ferrarit segítő Bridgestone lenne előnyben, a Williams-BMW-t is támogató Michelin-abroncsok viszont melegben sokkal jobbak. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján az utóbbira van nagyobb esély Silverstone-ban, hiszen a szigetországot is elérte az egész Európát uraló kánikula, ugyanakkor az időjósok előrejelzései szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen egy-két futó zápor.

"Remélem, hogy az elmúlt hetek eredményeit a hétvégén is meg tudjuk ismételni. A legutóbbi tesztek tapasztalatai alapján nem is alaptalan az optimizmusom. Újra dobogóra akarok állni!" - szögezte le Montoya.

A csapatfőnök Sir Frank Williams szerint a Brit Nagydíj fogja meghatározni, hogy együttese valóban megkaparinthatja-e a világbajnoki címet. "Ha az elmúlt két futam után Silverstone-ban is diadalmaskodunk, akkor elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy talán megnyerjhetjük a világbajnoki címet" - vélekedett Williams. "Kétségtelen, az elmúlt hetekben rólunk szólt a Forma-1, ám nem szabad elfeledkezni arról, hogy sikereinket viszonylag könnyű pályákon arattuk: márpedig a melbourne-i, barcelonai, szuzukai, no meg a hétvégi Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pálya kicsit sem fekszik nekünk, így roppant nehéz dolgunk lesz."

"Lehet, hogy az elmúlt négy versenyen 65 pontot szereztünk, ez azonban semmit sem jelent. Silverstone-nal már többször meggyűlt a bajunk, így ha úgy vesszük, amolyan vízválasztó lesz a hétvégi futam számunkra."

Noha Ralf Schumachert a szakértők túlnyomó többsége egyértelműen esélyesnek tartja a világbajnoki cím megszerzésére, Sir Frank Williams óvatosságra int: szerinte igen nehéz feladat előtt áll a német pilóta. "Ralf hátránya 11 pont bátyjával szemben, így ha a ferraris, mondjuk, a hátralévő hat futamon második lesz, akkor neki mindegyiket meg kell nyernie. Ez pedig azért nem lenne gyerekjáték..."