Vágólapra másolva!
A spanyol Fernando Alonso bizonyult a legjobbnak egy húsztagú, Forma-1-es szakértőkből álló csoport szavazásán. A Renault tehetsége Kimi Räikkönen és Michael Schumacher előtt végzett az első helyen.

Az F1 Racing című magazin a napokban arra volt kíváncsi, hogy a Forma-1-ben dolgozók véleménye szerint ki nyújtotta ez idáig a legjobb teljesítményt. Össze is toboroztak egy húsztagú csoportot, amelynek tagjai között olyan nagy nevek is voltak, mint Adrian Newey McLaren-főmérnök, Sam Michael (a Williams főmérnökének, Patrick Headnek első számú helyettese), valamint Ove Andersson Toyota-csapatfőnök.

A zsűrinek tehetség, elhivatottság, megbízhatóság, valamint nem utolsósorban gyorsaság alapján kellett pontoznia a húsz Forma-1-es pilótát, Fernando Alonso 369 ponttal végzett az élen. Mindösszesen három ponttal előzte meg a második Kimi Räikkönent s néggyel a harmadik Michael Schumachert. "Ha valaki látta idén versenyezni Alonsót, becsülje meg azokat a pillanatokat. Sokáig fogjuk még őt emlegetni" - írta kissé talán elhamarkodottan s némiképp túlzóan az F1 Racing az eredményhirdetés után.

Alonso persze nem bánkódott, hogy ő nyerte a szavazást. "Ez az egész idei szezon olyan, mintha álmodnék" - mondta a Renault spanyol versenyzője. "Az autóm versenyképessége, dobogós helyezéseim, a szurkolók szeretete... ezek mind olyan dolgok, amelyekre nem is számítottam. Minden egyes napot élmény számomra, ugyanis olyan munkát végzek, amit tiszta szívemből imádok: a szezon hátralévő részében is száz százalékot fogok nyújtani, s remélhetőleg a zsűri év végi voksolásán is ugyanebben a pozícióban leszek."

[origo]