Vágólapra másolva!
A Williams-BMW hétvégi duplázásával előretört a konstruktőrök vb-versenyében: a Ferrari már csak 13 ponttal vezet Ralf Schumacherék előtt, míg a McLarent hat ponttal verik a kék-fehérek. A kis Schumi viccelődött a sajtóval, Montoya a csapatot dicsérte.

A győztes Ralfnak viccelődni is volt kedve a nagy sikert követően: "Mindenki láthatta, még egy rossz pilóta is meg tud nyerni egy futamot." A 28. születésnapját hétfőn ünneplő Williams-pilóta a sajtó szerint bátyját két hete Kanadában nem merte vagy nem akarta megelőzni - erre reagált a fentiekkel.

"Óriási lépést tettünk fölfelé, főleg, ha visszagondolunk arra, hogyan startoltunk a szezon elején. Nem emlékszem olyan csapatra, amelyik ennyit javult volna ilyen rövid időn belül."

A Nürburgringen bebizonyosodott, hogy idén valóban komolyan kell venni a Williamset. A Michelin fontos szerepet játszik Montoyáék és a McLaren sikerében, a bridgestone-os Ferrarit talán épp emiatt érhetik utol vagy közelíthetik meg.

Juan Pablo Montoya így értékelt: "A csapat fantasztikusan teljesített. Az utolsó négy nagydíjon, Ausztria óta nagyon gyorsak vagyunk. Az élen álltam az A1-Ringen, nyertünk Monacóban, másodikok lettünk Kanadában, most meg az első két helyet kaparintottuk meg. Tartani akarjuk a formánkat az év végéig, azaz a Ferrarit is meg akarjuk előzni."