Vágólapra másolva!
Michael Schumacher győzelmével ért véget a 2003-as Forma-1-es világbajnokság nyolcadik futama, a Kanadai Nagydíj. A Ferrari német pilótája pályafutása 68. futamgyőzelmét aratta, s szerzett pontjait tekintve már 999-nél tart. Montrealban Ralf Schumachernek jutott a második, Juan Pablo Montoyának pedig a harmadik hely.

A Ferrari idén nem nyert Európán kívül futamot - egészen a Kanadai Nagydíjig. Montrealban ugyanis Michael Schumacher állhatott a dobogó tetejére, sikerekben igen gazdag pályafutása során immáron hatodik alkalommal. A hatodik világbajnoki címére hajtó német pilóta 68. futamgyőzelmét gyűjtötte be, ebből 49 alkalommal Ferrariban ült.

Azaz Schumacher immáron egy győzelemre van csak a jubileumi, ötvenedik ferraris diadaltól, s hogy még tovább feszegessük a rekordokat, egy pont hibádzik csak az ezres álomhatárhoz: a Kanadában kasszírozott tíz ponttal Schumi már 999 egységet számlál pályafutása során.

Nem volt egyébként túlontúl izgalmas a montreali futam, gyakorlatilag minden a boxban dőlt el: az első kerékcseréknél a Ferrari szerelői jobban dolgoztak, így Schumacher meg tudta előzni az addigi első öccsét. Persze hogy ilyen helyzetbe kerüljön, ahhoz kellett Montoya hibája is, a kolumbiai a verseny elején megpördült, s elveszítette második helyét.

A McLarennek nem sikerült túl jól a kanadai kirucannás, Coulthardnak idő előtt fel kellett adnia a futamot, s Räikkönen is csak a hatodik helyig tudott fellépegetni az utolsó pozícióból. Mindez annyit jelent, hogy a Ferrari minden fronton átvette a vezetést a világbajnokságban, a konstruktőrök között, s Schumacher révén egyéniben is a maranellóiak vezetik a pontverseny(eke)t.