Vágólapra másolva!

Montoya véget vetett a monacói Williams-böjtnek

A Williams-BMW kolumbiai pilótája, Juan Pablo Montoya nyerte a Forma-1-es világbajnokság hetedik futamát, a Monacói Nagydíjat, így pályafutása második futamgyőzelmét aratta. A Williams húsz kemény esztendő után tudott ismét első lenni a hercegségben, utoljára Keke Rosberg volt képes a bravúrra. A második helyen Kimi Räikkönen, a harmadikon Michael Schumacher végzett, azaz a finn növelte előnyét a világbajnoki összetettben.

A Monacói Nagydíjnak kétségtelenül a Williams-istálló futott neki a legelszántabban, az angol gárda egészen pontosan húsz éve nyert utoljára a hercegségben. 1983-ban Keke Rosberg vezette sikerre a Williamst, s a finn sikerét most Juan Pablo Montoya ismételte meg: a kolumbiait ezúttal egyetlen technikai baki sem hátráltatta.

Az idei Monacói Nagydíj azonban valljuk be, unalmas volt. Az eddig is tudvalevő volt, hogy Monte-Carlóban az előzés gyakorlatilag lehetetlen, idén azonban a pilóták mindent megtettek annak érdekében, hogy ezt be is bizonyítsák. A pályán egyedül a rajt után történt néhány előzés, az összes többi helycsere a boxban történt. Michael Schumacher is szerelőinek köszönheti, hogy végül harmadik lett, csapattársa, Rubens Barrichello ellenben ugyanezeket a szakembereket okolhatja azért, hogy csak a nyolcadik helyen zárt.

Mivel a második helyen Kimi Räikkönen végzett, a világbajnoki pontverseny élén nem történt helycsere. Sőt, a finn kettőről négy pontra növelte előnyét az ötszörös világbajnok Schumacherrel szemben, s csapata, a McLaren is átvette az első helyet a konstrultőrök között. Amit egyébként nagyban köszönhet a Michelinnek, a francia gyár ugyanis ezúttal is sokkal jobb gumikat szállított partnereinek, mint a Bridgestone.