Vágólapra másolva!
Az ötszörös Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher egyelőre nem tudja, milyen taktikával vágjon neki a vasárnapi Monacói Nagydíjnak. A Ferrari pilótája kedd este jótékonysági labdarúgó-mérkőzést játszik, amelyen Albert herceg is pályára lép.

Vasárnap rendezik az idei Forma-1-es világbajnokság hetedik futamát, a Monacói Nagydíjat. A verseny előtt a csapatok taktikája szolgáltatja a legfőbb beszédtémát, elvégre Monte-Carlóban is az új szabályok (nincs tankolás az időmérő és a futam között) lesznek érvényesek: márpedig ha valahol, a hercegségben aztán igazán fontos, ki hogy okoskodik a verseny előtt, hiszen a pályán gyakorlatilag lehetetlen előzni.

Aki tehát Monacóban első akar lenni, annak a rajtrács elejéről kell indulnia. Ellenkező esetben úgy járhat, mint David Coulthard 2001-ben: a skót hiába volt sokkal gyorsabb az arrowsos Enrique Bernoldinál, a pálya sajátosságai miatt képtelen volt elmenni a brazil mellett.

Persze a csapatok most is két lehetőség közül választhatnak: vagy úgy döntenek, hogy a jó rajtpozíció megszerzésének érdekében kevés üzemanyaggal indítják útnak pilótáikat, vagy több benzint tankolnak az autókba, s bíznak benne, hogy a többiek kerékcseréinél előrelépnek. A stratégia kidolgozása eddig sem volt könnyű Monacóban, az új szabályok azonban még bonyolultabbá tették a számolgatást. Néhány nappal a verseny előtt még maga Michael Schumacher, az ötszörös világbajnok sem tudja, hogy az új regulák miként fogják befolyásolni a végeredményt.

"Fogalmam sincs, mi lesz" - tárta szét karjait a német. "Ha Monacóban vezették volna be az új szabályokat, bizonyosan felforgatta volna a sorrendet, így azonban mindenki tudja, mire számíthat. Monte-Carlóra ugyanazok az 'előírások' vonatkoznak, mint bármelyik más pályára, vagyis a legjobb sehol sem hibázni..." A Ferrari első számú pilótája egyelőre nem tudja, csapata milyen taktikával vág neki a Monacói Nagydíjnak, abban azonban biztos, hogy - mint mindig - győzni szeretne, s a világbajnoki pontversenyben is átvenné az első helyet.

Schumacher egyébként kedd este jótékonysági labdarúgó-mérkőzést játszik a II. Lajos-stadionban, a pilóták válogatottjának ellenfele a monacói All Star-együttes lesz. A hazaiaknál pályára lép Albert herceg is, azaz valódi sztárparádét láthatnak majd a nézők.