Vágólapra másolva!
Eddie Irvine, az egykoron a Forma-1-ben vitézkedő ír pilóta kemény kritikát fogalmazott meg a Jordan-istállóról, valamint az együttes brit pilótájáról, Ralph Firmanről. Eső várható az Osztrák Nagydíjon.

A korábban a Ferrarinál is megfordult, jelenleg azonban állás nélküli ír Forma-1-es pilóta, Eddie Irvine éles kirohanást rendezett a Jordan-istálló, valamint annak brit pilótája, Ralph Firman ellen. A (többek között) hangzatos nyilatkozatairól elhíresült versenyző ezúttal a Belfast Telegraph című lapnak adott interjút, s nem kímélte Eddie Jordan csapatát.

Irvine (aki elméletileg Giancarlo Fisichella csapattársa lett volna idén, csak később "kifúrták" a gárdából) már a Brazil Nagydíj előtt is gúnyosan nyilatkozott a Jordanről, akkor azt találta mondani, nagyon boldog, hogy nem kell ezt a pocsék autót vezetnie. Fisichella megnyerte ugyan az interlagosi futamot, de ez nem akadályozza meg Irvine-t abban, hogy továbbra is szélsőséges hangnemben nyilatkozzon a silverstone-i székhelyű csapat 2003-as versenygépéről. "Mi változott volna az elmúlt néhány hétben? Továbbra is szörnyű a Jordan autója" - mondta Irvine a Belfast Telegraphnak.

De nem csak az autó, hanem az istálló második számú pilótája, Ralph Firman is megkapta a magáét a Jaguar expilótájától, Irvine szerint a brit versenyző csak azért ülhet Forma-1-es autóban, mert rengeteg pénzt vitt magával. "Firman nem tud vezetni. Látták már valaha versenyezni? Egyszerűen nincs stílusa, csak szerencsétlenkedik a pályán össze-vissza. Meg vagyok róla győződve, hogy Eddie (Jordan) csak azért igazolta le, mert tömött pénztárcával érkezett."

Irvine cáfolta azokat a pletykákat is, miszerint tesztpilótai állást vállalna a Jordannél. "Soha, soha, soha! Ez nem történhet meg" - nevetett az ír pilóta, így könnyen elképzelhető, hogy éppen a neki szánt helyre ültetik be Baumgartner Zsoltot.