Vágólapra másolva!
Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke a San Marinó-i Nagydíj előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: nem lesz több szabályváltoztatás a 2003-as Forma-1-es világbajnokság végéig.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A csapatfőnökök és a pilóták egy része már többször kifejezte elégedetlenségét az időmérő edzés módosítása és más, az autósport elitkategóriájának technikai részét érintő határozatok ellen, éppen ezért került sor Imolában egyeztetésre.

"Mindenki egyetértett azzal, hogy az elmúlt év végén, valamint a jelenlegi idény elején elfogadott szabályok alapján fejezzük be az idényt" - mondta Mosley a megbeszélést követően.

A Forma-1 reformjárólhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=48061

Kisebb pontosításokra ezzel együtt sor került. Ezek szerint a csapatok ismét szabadon váltogathatják a verseny- és tartalékautóikat, de csak úgy, hogy az időmérő edzéseken és a futamon ugyanazt használják. Az a pilóta, aki ezt nem tartja be, csak a boxutcából, akinek pedig a kocsijában motort cserélnek a gyakorlás és a futam között, csupán a mezőny végéről rajtolhat.

"A csapatok meg akarják tartani a kipörgésgátlót és a rajtot segítő elektronikus rendszert, mi azonban nem. Bízom abban, hogy sikerül majd megváltoztatnunk a véleményüket" - szögezte le Mosley. Az elektronikus vezetési segédeszközöket eredetileg a júliusi Brit Nagydíjtól akarták betiltani, de a szabály csak jövőre lép életbe.