Vágólapra másolva!
Brit lapértesülések szerint a Forma-1-es Williams-BMW-istálló hamarosan megnevezi új főszponzorát. A dolog érdekessége, hogy a száguldó cirkusz történetében ez lesz az első olyan megállapodás, amely egyben dohányzásellenes kampány is lesz. Eladják az Osztrák Nagydíjnak otthont adó A1-Ringet.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A Williams-BMW háza tájáról kiszivárgott hírek szerint Sir Frank Williams csapatfőnök rátalált az alakulat új főszponzorára, s a hírt sajtótájékoztató keretében hamarosan (talán még kedden) nyilvánosan is bejelentik. Ami a megállapodást egészen különössé teszi, hogy a Williams szakított az eddigi gyakorlattal: nem egy dohánygyártó céggel paktált le, hanem tulajdonképpen dohányzásellenes kampányt fog folytatni.

A Ferrari, a McLaren és a Renault, azaz a jelenlegi élcsapatok egytől egyig dohánygyártó cégekről akasztják le súlyos dollármillióikat, később azonban komoly bajba kerülhetnek emiatt. Ismeretes, 2005 végétől mindennemű dohányreklám tilos lesz a Forma-1-ben, vagyis ezeknek az istállóknak vagy új támogatókat kell találnia, vagy a jelenlegi szerződéseket akképpen módosítania, hogy a logók lekerüljenek az autókról. Sir Frank Williams idejekorán felismerte a problémát, s nem is hosszabbította meg a csapat Rothman'sszel kötött szerződését. Mi több, az összes dohánygyártó céget elkergette az istálló környékéről, s a hírek szerint a GlaxoSmithkline képviselőjének markába csapott bele.

2006-tól tilos a cigarettareklám az autósportban/sport/automotor/200111212006tol.htmlWilliams-BMWhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25555

A GlaxoSmithkline nikotintapasz-gyártással (is) foglalkozik, s a jelek szerint sok fantáziát lát egy Forma-1-es csapat támogatásában. "Érdemes lesz kivárni a bejelentés időpontját, ugyanis nem egy jelentéktelen szerződésről fogunk beszámolni" - nyilatkozta a Williams egyik szóvivője anélkül, hogy cáfolta vagy megerősítette volna a csapat GlaxoSmithkline-nal való összeboronálását. Délutánra aztán kiderült, a megállapodás valóban megköttetett, s a Williamseken már a San Marinó-i Nagydíjon ott fog virítani a támogató termékének, a NiQuitin-nek a reklámja. Amennyiben mindkét fél elégedett lesz az idei szezonra szóló egyezséggel, feltétlenül meghosszabbítják a kontraktust.