Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Ferrari istálló brazil pilótája, Rubens Barrichello élesen bírálta a Nemzetközi Automobil Szövetség vezetőit, amiért kötelezővé tették a HANS nyak- és fejvédő használatát. A népszerű versenyző ugyanakkor elmondta, hogy használni fogja az új berendezést, hiszen nincs más választása.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

A tavalyi világbajnoki sorozatban ezüstérmes versenyzőnek komoly fájdalmakat okoz az új "biztonsági berendezés" használata, s ezért a Malajziai Nagydíjra felmentést kapott viselése alól, ám az FIA időközben jelezte: nincs több kivételezés. A szövetség döntése így arra kényszeríti a csapatokat, hogy a HANS-szal versenyezni képtelen pilótáikat lecseréljék.

"Ez egy rossz vicc, de használni fogom, mert úgy tűnik, hogy nincs más választásom. Azért az mégiscsak furcsa, hogy kötelezővé tesznek valamit, ami fájdalmat okoz" - nyilatkozott dühösen a vasárnap második Barrichello, aki már csak azért is megalkuvásra kényszerül, mert a legközelebbi futamot a jövő hét végén éppen hazájában, Interlagosban rendezik.