Vágólapra másolva!
Immár hetedik éve minden Forma-1-es évad kezdetén David Coulthard ezt a három szót írja le magának egy papírlapra: világbajnok akarok lenni. S bár még csak egyetlen futamon vagyunk túl a 2003-as szezonban, számos szakértő véleménye szerint eljött a 31 éves skót pilóta ideje.

Valami olyasmi történt, ami négy éve nem: a McLaren-Mercedes pilótája vezeti a pontversenyt, név szerint David Coulthard, a melbourne-i futamot követően. De vajon képes-e arra, hogy a zárásnál is ő vezesse a tabellát? Az exvilágbajnok Damon Hill szerint minden további nélkül: "Persze, hogy képes rá. Davidnek benőtt a feje lágya, de ennél fontosabb, hogy a McLaren-Mercedes végre egyenrangú, vagy majdnem egyenrangú vetélytársa a Ferrarinak. Idén sokkal jobb az új Ezüst Nyíl, mint ahogy azt gondoltuk volna."

Baleset miatt leállítják az új Ferrari tesztelését/sport/f-1/20030312ferrari.htmlForma-1http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28437David Coulthard Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27282

A Ferrari tehát egy olyan problémával áll szemben, ameyhez hasonlóval nagyon régen nem szembesült. A probléma neve: David Coulthard. Melbourne-ben Coulthard egy olyan versenyt nyert meg, melynek megnyerésére korábban nem is gondolhatott. A Ferrarik ugyan körönként csaknem egy teljes másodperccel gyorsabbak voltak az MP-4/17 D jelzésű, tavalyi McLaren-Mercedeseknél, ám Barrichello nekirepült a falnak, Schumi pedig súlyosat hibázott. "Az a lényeg, hogy amikor Schumi hibázott, azonnal előzni tudtam. És így a verseny végén én vezettem a mezőnyt, nem pedig ő" - mondja Coulthard.

Jövő vasárnap, Malajziában (Sepang) még jobbak az Ezüst Nyilak esélyei. Itt akkor is győzhetnek, ha nem hibázik óriásit a két Ferrari-pilóta. Tudniillik a sepangi pálya ideális a Mercedes és a BMW Michelin-abroncsainak, ugyanakkor a Ferrari már tavaly is súlyos problémákkal küzdött ezen a talajon a Bridgestone-gumikkal. "Végig nyomás alatt kell tartanunk a Ferrarikat, és akkor előbb-utóbb hibáznak" - szögezte le Coulthard.

Miközben az új BMW aerodinamikai szempontból teljes kudarc, az ötödik futamon, a barcelonai Circuito de Catalunyán bemutatkozó vadonatúj Ezüst Nyíl, az MP-4/18 minden idők legerősebb Forma-1-es kocsija lesz a maga 930 lóerejével. "Ez az autó minimum egyenrangú lesz a Ferrarival!" - jósolja Hillt szajkózva Coulthard. Ha valaki tehát legyőzheti idén Michael Schumachert, az David Coulthard. S hogy ez valóra váljon, azt senki sem várja olyan hevesen, mint Simone, David brazil barátnője. A skót autóversenyző ugyanis azt ígérte a lánynak, azonnal elveszi feleségül, amint megvan az oly régen áhított világbajnoki cím.

Ch. Gáll András