Vágólapra másolva!
A fogadóirodák az ötszörös világbajnok Michael Schumacher győzelmére fizetik a legkevesebb pénzt az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon. Az utolsó pillanatban is változtak a szabályok.

Michael Schumachert nem csak a szurkolók, hanem a fogadóirodák is az Ausztrál Nagydíj első számú esélyeseként tartják számon. A német sikerére a William Hill irodánál 1,66-szoros pénzt fizetnek, ezzel toronymagasan veri csapattársát, Rubens Barrichellót. A brazil futamgyőzelme esetén már közel négy és félszeres pénzt kasszírozhat a fogadó (4,33), a sorban utána David Coulthard 8 és félszeres szorzóval következik.

Ecclestone beszólt Schuminak/sport/f-1/20030306ecclestone.htmlBerger távozik a BMW-től, a versenyzők nyugodtak a rajt előtt/sport/f-1/20030306f1mindenki.html

A negyedik hely Juan Pablo Montoyáé 11-szeres oddsszal, a további sorrend Kimi Räikkönen (13), Ralf Schumacher (15), majd egy nagy szakadék után Jarno Trulli (51), Jacques Villeneuve (67), Jenson Button (81) és Olivier Panis (101). A pilóták által a tavalyi év legjobbjának megválasztott Giancarlo Fisichella sikere 126-szoros pénzt ér, csakúgy, mint a világbajnoki címre vágyó Cristiano da Mattáé. A rangsor végén a gyengécske Minardi szerepel, a William Hill mind Justin Wilson, mind Jos Verstappen esetleges futamgyőzelme esetén 501-szeres pénzt fizet(ne) a bátor vállalkozóknak.

[origo]

Gyakorlatilag az utolsó pillanatban, az Ausztrál Nagydíj pénteki nyitó edzései előtt újabb szabálymódosításról, a tervezett szigor enyhítéséről egyezett meg a Nemzetközi Automobil Szövetség a csapatokkal és a technikai ellenőrökkel.

A "visszaváltoztatás" értelmében a versenyzők akkor is használhatják majd a tartalék autót, ha műszaki probléma következtében mondja fel a szolgálatot az első kettő közül valamelyik. A korábban közölt megszorítások szerint a cserére csak abban az esetben lett volna lehetőség, ha baleset során válik a kocsi használhatatlanná.

Az FIA a legutóbbi idényt követően kezdte meg az új szabályok bevezetését, s szinte minden hónapban hozott olyan döntést, amellyel megosztotta az istállókat és a közvéleményt.

Az új szabályokról/sport/f-1/20030306ecclestone.html?pIdx=1