Vágólapra másolva!
Pénteken délelőtt a Toyota, BAR-Honda, Renault és Jaguar alkotta négyes után ötödikként a Williams-BMW is lerántotta a leplet a 2003-as idényre tervezett új Forma-1-es autójáról.
Forrás: EPA
A Williams ismét a Forma-1 ura akar lenni Fotó: EPA

Az ünnepélyes bemutatóra Barcelonában került sor, s persze mindenki ott volt, aki csak a Williams csapatban számít. Így megjelent az FW25-ös tervezője, Gavin Fisher, de ott volt természetesen Patrick Head technikai igazgató, valamint Gerhard Berger, a BMW motorsportokért felelős főnöke is. "Az FW25 alapvetően teljesen új koncepció, a tavalyi autóból csak néhány apróságot vettünk át" - mondta Head. "Maga a kasztni kicsit hasonlít az FW24-re, de összességében az a szándékunk, hogy ne ismételgessük magunkat, hanem új ötleteket dobjunk be, teljességgel megvalósult. A 2002-es esztendő megmutatta számunkra, hogy megbízhatóságban jól állunk, aerodinamikai fronton azonban van mit fejlődünk. A tervezésnél ez volt az elsődleges szempont, s ezért merem bátran kijelenteni, hogy teljesen új autót hoztunk létre. Egyesek szerint az újításaink forradalmiak, ez azonban már picinyke túlzás."

Montoya legyőzné Schumit/sport/f-1/20030128montoya.htmlRalf Schumacher bátyját becsmérli/sport/f-1/20021009ralf.htmlWilliamshttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25555

Az FW25 a BMW új fejlesztésű, P83-as kódszámra keresztelt erőművével rója majd a pályákat, s a gyártó szerint még az előző évinél is erősebbre sikeredett, s fordulatszámban közel 20 ezret tud percenként. Nem csoda, hogy Gerhard Berger is elégedetten nyilatkozott az újságíróknak. "Nem kertelek, az új autóval nagy céljaink vannak" - fogadkozott Berger. "Amellett, hogy az új szabályok szerinti időmérő edzéseken (csak egy mért kört lehet a tréningeken megtenni) is jól akarunk szerepelni, minél több futamgyőzelmet s dobogós helyezést akarunk begyűjteni."

A Williams-BMW a 2003-as idénynek is a német Ralf Schumacherrel, valamint a kolumbiai Juan Pablo Montoyával vág neki. "Az FW25 egy, az eddigiektől teljesen eltérő gondolkodásmód végterméke" - mondta Sir Frank Williams csapatfőnök. "Ralf és Juan Pablo irányításával végre visszakapaszkodhatunk a csúcsra, sokra hivatott az új autó."