Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót hívott össze Jos Verstappen csütörtök délutánra a hollandiai Dordrechtbe, s ezen Forma-1-es körökből kiszivárgott információk szerint azt kívánja bejelenteni, hogy 2003-ban a Minardi-istálló pilótájaként versenyez majd.

Verstappen csütörtök délutánra tervezett sajtótájékoztatójának helyszíne a számítógéptartozék-gyártó Trust vállalat irodaháza, s már ez is jó híreket sejtet a hollanddal kapcsolatban: a 2001-es szezonban, mikor az Arrows-csapat színeiben rótta Verstappen a köröket, a Trust egyik fő támogatója volt, s a kapcsolat azóta is megmaradt. A cég által kiadott közlemény szerint egyébként "nagyon fontos híreket jelentenek be, s a rendezvényen megjelenik Verstappen leendő csapatfőnőke is".

Minardihttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31928Verstappen Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25842Wilson a Minardi pilótája lett/sport/f-1/20021217wilson.html

Márpedig ez minden kétséget kizáróan csakis Paul Stoddart, a Minardi "feje" lehet, az üzletember ugyanis a hírek szerint már Hollandiában tartózkodik, s a sajtótájékoztatón is jelen lesz. Stoddart régóta tárgyalásban áll már a holland pilótával, s mivel a hét elején anyagi okok miatt zátonyra futottak egyeztetései másik jelöltjével, Christijan Albersszel (nem tudott három millió dolláros szponzori támogatást vinni magával), Verstappen vált a Minardi második pilótaülésének első számú várományosává. (Az már december közepén biztossá vált, hogy Justin Wilson lesz a csapat egyik versenyzője.)

Amennyiben a megállapodás valóban létrejön, Verstappen 2001 után újra teljes idényt teljesíthet a száguldó cirkuszban. A "Jos the Boss" becenévre hallgató versenyző eleddig 90 Forma-1-es futamon vett részt, két dobogós pozíciót szerzett. 1994-ben egy Benetton-Ford volánját tekergetve harmadik lett a Magyar, valamint a Belga Nagydíjon, legjobb edzéseredménye is ebből a szezonból származik, egy hatodik helyet csípett el. A világbajnoki összetettben a tizedik helyen végzett a '94-es esztendőben.