Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség döntése szerint idén az augusztus 18-i XVII. Magyar Nagydíj volt a legjobban rendezett Forma-1-es futam.

Ezt Palik László, a Hungaroring Rt. elnök-vezérigazgatója jelentette be, miután hazaérkezett az FIA péntek esti monte-carlói gálájáról.

F1 + Palikhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=23382

"Ismét bebizonyosodott, hogy ha Magyarország lehetőséghez jut, akkor világszínvonalú rendezésre képes. Ez az elismerés az ország összes polgárának szól. Külön köszönöm munkatársaim és elődeim segítségét, hiszen nélkülük nem kaptuk volna meg ezt a díjat" - mondta Palik László a ferihegyi repülőtéren tartott rendkívüli sajtótájékoztatón.

Jánosi György sportminiszter hangsúlyozta: a sikert is ki kell használni, hogy a Magyar Nagydíj még hosszú ideig része legyen a Forma-1-es programnak. Az Európai Unióban ugyanis 2005. július 31-ig be kell vezetni a dohányreklámok tilalmát, s ez alapvetően befolyásolhatja a versenynaptárt. Az FIA ugyanis egyáltalán nem zárja ki, hogy az európai GP-k nagy részét törli, hiszen csak 2006. októberétől kívánja megszüntetni a "cigarettás szponzorálás" lehetőségét.