Vágólapra másolva!
Michael Schumacher hihetetlenül sikeres idényt produkált a Ferrarival, s a teljességhez már nem hiányzik más, mint az utolsó futam, a Japán Nagydíj megnyerése. Ezt azonban Schuminak hű taktikusa, Ross Brawn nélkül kell megtennie - a technikai igazgató hátfájdalma miatt a másik szigetországban, Angliában marad.
Forrás: EPA
Szeptember elseje óta nem nyertem... Fotó: EPA

A német pilóta ismét megdöntött egy sereg rekordot idei teljesítményével, megszerezte ötödik világbjnoki címét, így érkezett el az év utolsó versenye: "Szeretnék nyerni, hogy győzelmmel a hátam mögött vágjak neki a téli szünetnek."

Schumacher talán azért is eltökélt, mert közel két hete elszórakozta a befutót, miközben csapattársával, Rubens Barrichellóval egyszerre érkezett a kockás zászló felé. Schumi szerint ugyanakkor nem lesz egyszerű dolguk Szuzukában.

"Indianapolisban láthattuk, hogy a dolgok nagyon könnyen megfordulhatnak. A McLarennel szembeni előnyünk sokkal kisebb volt, mint az előző futamokon, és ha mindketten kétkiállásos stratégiát választottunk volna, még kisebb lett volna" - óvatoskodott Schumi.

"A Forma-1-ben semmire sincs garancia. Mi mindenesetre készen állunk és roppant motiváltak vagyunk erre a versenyre" - fogalmazott Schumacher.

A Japán Nagydíj/sport/f-1/20021009ajapan.htmlsuzukacircuit.co.jphttp://www.suzukacircuit.co.jp/Schumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=25513

Ross Brawn viszont már nem olyan motivált, hogy elutazzon Japánba: hátfájdalmai miatt angliai otthonából irányítja majd csapatát hétvégén. "Műholdas összeköttetés segítségével folyamatos kapcsolatban leszek a pilótákkal és a mérnökökkel. Ülök majd a fotelben és mégis olyan lesz, mintha ott lennék velük" - nyilatkozott a szakember.

A maranellói istálló a monzai futamon használta először ezt a kommunikációs módszert, de akkor csak a pénteki szabadedzéstől maradt távol az eredeti szakmáját tekintve atomfizikus Brawn.