Vágólapra másolva!
Michael Schumacher magabiztos versenyzéssel nyerte a Forma-1-es Német Nagydíjat, mögötte két Williams, majd a csapattársa, Rubens Barrichello végzett.

Forrás: MTI


Schumi hazájában lépte át a kilencszáz pontos határt
Fotó: MTI


A konstruktőrök között a Ferrari még semmiképpen nem szerezheti meg a végső győzelmet, erre legkorábban a következő versenyen, a Hungaroringen kerülhet sor.

Simán eljött a mezőny a rajtnál, kivéve Heinz-Harald Frenztent, akinek Arrowsa el sem indult, míg végül a bokszban megjavították autóját. Barrichello rosszul kapta el a startot, Kimi Räikkönen majdnem őt is leelőzte, ám végül csak Montoyát rajtolta le a finn. A második körben Barrichello támadta Ralf Schumit, M. Schumi előnye viszont rohamos ütemben növekedett.

Pedro de la Rosa rögtön az első kanyarban kiszélesítette a pályát, majd kisvártatva fel is adta a versenyt. A hatodik körre Schumacher előnye négy másodpercre nőtt Schumacherrel szemben, Montoya elkezdett közelíteni Räikkönenre, míg Jenson Buttont előbb Jacques Villeneuve, majd Mika Salo és Eddie Irvine is megelőzte.

A tizedik körben Montoya vívott csodás párbajt Räikkönennel, hosszú kanyarokon át egymás mellett haladtak, majd egy jobbos végén a finn kisodródott, a kolumbiai pedig előzött. Alighanem az év jelenete volt. Ezalatt a hatodik helyért hatan csatáztak, Jarno Trulli, David Coulthard, Giancarlo Fisichella, Olivier Panis, Felipe Massa és Nick Heidfeld. Trulli azonban nem bírta a ritmust: hamarosan Coulthard, Panis, Massa, Fisichella és Heidfeld is megelőzte, így ők álltak a 6-10. helyen.


Forrás: EPA


A vb második helyére törő Montoya öntözi a bajnokot
Fotó: EPA


Rövid időn belül Allan McNish és Jenson Button adta fel a futamot, aztán Barrichello és Räikkönen ment ki a bokszba, majd egy körrel később M. Schuamcher. Így a két Williams az élre került, Ralf Schumacher autózott két gyors kört, végrehajtott egy jó kerékcserét, de nem tudott az élre visszaállni, mert kétszer is feltartották, mindkétszer Villeneuve, másodszor a depóba menet, ahogy a kanadai vitte vissza motorhibás BAR-Hondáját.

A 37. körben Räikkönen versenyét tette tönkre egy bal hátsó defekt, a finn végül némi gumifoszlánnyal megérkezett a bokszba, ahol gondosan kicserélték az abroncsot. M. és R. Schumi között beállt a 3,5 mp-es különbség, a további sorrend Barrichello, Montoya, Coulthard és Heidfeld volt - Panis közben feladta a futamot.

A negyvenedik kör táján M. Schumacher előnye ismét növekedni kezdett, a 43. körben például 8,5 mp-el vezetett. Az élbolyból Barrichello kezdte a kerékcseréket, a szerelők nem tudták kicibálni a tartályból a csövet, ezért 21 mp-ig tartott a művelet. A brazil visszaesett a negyedik helyre, Montoyával sokkal gyorsabban végeztek a szerelői.

Bernoldi feladta a futamot, Heidfeld és Räikkönen kicsúszott, de mindketten visszatértek. Barrichello nem tudta üldözőbe venni Montoyát, sőt a Williams húzott el tőle. A hajrá felé közeledve ment minden a maga rendjén, talán csak az okozott meglepetést, hogy az előző futamon még kiváló formában lévő McLaren most rosszul szerepelt. Az ötödik pozícióban autózó DC-t lassan-lassan közelítette meg Schumacher, hogy lekörözze.

A világbajnokság állása/sport/f-1/20020728avilagbajnoksag.htmlSchumacher Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=25513

A skót nyolc körrel a leintés előtt el is engedte a Ferrarit, Fisichella pedig kiesett a tizedik helyről. A pozíciót Räikkönen örökölte, de neki sem hozott szerencsét, pillanatokkal később kicsúszott. Csupán négy kör volt hátra, mikor Ralf Schumachert intették ki a bokszba, így Montoya léphetett elő másodiknak. Az utolsó körökben már nem változott semmi, Schumacher megszerezte második hockenheimi győzelmét.

"Mióta a Ferrarinál vagyok nem nyertem Német Nagydíjat, ám most egy kiválóan felkészített kocsival nagy csatát vívtam Ralffal, amit a szurkolók élvezhettek. Az első húsz körben küzdöttem a gumikkal, aztán megoldottuk a problémát" - mondta Michael Schumacher.

Könyvajánló



Forma-1 ezredfordulók




A dobogósok közül egyedül Ralf Schumacher nem volt teljesen vidám: "Nagyon csalódott vagyok, hogy a végén a tervekkel ellentétben harmadszor is ki kellett jönnöm a bokszba. Az viszont örömöt jelent a csapatnak, hogy megszereztük a második és harmadik helyet, sokkal rosszabb hétvégénk is volt már."