Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Williams-csapat német pilótája, Ralf Schumacher hazai versenye előtt került a kritikák kereszttüzébe. Frank Williams csapatfőnök szerint hullámvölgyben van a versenyző, aki viszont úgy érzi, nem teljesít rosszabbul társánál, Juan Pablo Montoyánál. A hétvégi Német Nagydíjon mindenesetre javíthat a kerpeni sofőr.

Forrás: Amber PR


Montoya nyomában
Fotó: Amber PR


A szezon előtt még a Ferrari egyetlen lehetséges riválisaként számon tartott istálló világhírű vezetője szerint a kolumbiai csapattárs is szerepet játszhat a német pilóta hullámzó teljesítményében.

"Természetes, hogy Ralfon nagy a nyomás Juan Pablo Montoya egyre jobb formája miatt. Remélem, hogy ez rövid belül inkább ösztönözni fogja, s nem gátolni. Ralf azonban még hullámvölgyben van" - tette hozzá Williams.

A már ötszörös világbajnok Michael Schumacher öccse megnyerte a március 12-i Malajziai Nagydíjat, majd két héttel később Brazíliában harmadik volt. Azóta hét futamból csak egyen ért el dobogós helyezést, Monte-Carlóban. Az időmérő edzéseken sorozatban vereséget szenved Montoyától.

Ralf Schumacher maga nem gondolja, hogy a versenyben különbség lenne közte és csapattársa közt. "Nem hiszem, hogy az időmérő annyira fontos lenne, mivel azért nem jár pont, a versenyeken pedig közel vagyunk egymáshoz, és talán valamivel jobb is vagyok. Juan egyértelműen kiváló munkát végez az edzéseken - jobbat mint én -, de e téren is megpróbálok javítani" - fejtette ki Ralf Schumi.

Ralf Schumacher Fan Klubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=25949

A williamses német tavaly nyert Hockenheimben, így most is bizonyíthatna, ám a pályát jelentősen átépítették - eltűntek a hosszú egyenesek, ezért várhatóan nem mutatkozik meg a BMW-motorok fölénye. "Biztosan nehéz dolgunk lesz, sok leszorítóerőt igényel az új ring, de majd meglátjuk, hogy s mint. Megfelelő gumikkal és időjárással bármi megtörténhet" - ígérte a pilóta.