Vágólapra másolva!
A Ferrari megpróbálja olyan hamar megszerezni a Forma-1 világbajnoki címét, amilyen hamar csak lehetséges, s ennek érdekében új motort készítettek. Schumacher pénteken vezetés közben is szurkol majd a Nationalelfnek a labdarúgó-vébén.

Michael Schumacher a múlt heti, maranellói teszteken pályacsúcsot döntött az új erőművel: 0.7 másodperccel szárnyalta túl az előző - szintén F2002-essel autózott - rekordot.

Bár a német pilóta legszívesebben máris használná az új egységet, a Ferrarihoz közeli források beszámolója szerint azt csak a következő versenyhétvégén, a július 7-i Brit Nagydíjon vetik be.

Elméletben Schumacher már a július 21-i Francia Nagydíjon világbajnok lehet, ám ehhez meg kellene nyernie a következő három versenyt, miközben a legközelebbi riválisai nem szereznek pontot. Erre persze gyakorlatilag nincs esély, ám a ferraris így is rendkívül kedvező helyzetben van pillanatnyilag.

Schumacher különben köztudottan futballőrült, pénteken is szurkol hazája válogatottjának - miközben tart a szabadedzés. A tréning 13-14 óráig tart, míg Németország 13.30-kor játszik negyeddöntőt az Egyesült Államokkal. Schumi Ferrarija kormánykerekén ezúttal nem csak műszaki adatok jelennek meg majd, hanem az esetleges első félidei gólokat is megmutatja a digitális kijelző.

"Rettenetesen szeretném látni a meccset" - mondta a négyszeres világbajnok. "Legalább a második félidőt látni fogom, és a telemátrián értesülök az eredmény változásáról a meccs elején. Jósolgatni viszont nem akarok. Annyi meglepetés volt már, mindenki, aki megtippelte az eredményeket, hatalmasat tévedett."

Ujlaky István

Ajánlat:

Korábban:

Fórum:

Schumacher Fan Club