Vágólapra másolva!
A svájci Forma-1-es csapat meghosszabbítaná idén lejáró szerződését a Ferrarival, melynek értelmében a maranellóiak szállítják a Saubernek a motorokat.

A Sauber 1997 óta áll kapcsolatban a Ferrarival, azóta az olaszok előző évi hajtóművével közlekednek a kékek, mintegy 28 millió dollárért évente. A szerződést egy malajziai olajtársaság, a Petronas finanszírozza - s egyben tuningolja a motorokat svájcban - névhasználatért cserébe. A Petronas szerint kulcsfontosságú a kontraktus meghosszabbítása, a cég szóvivője szerint pedig simán mennek a tárgyalások.

"A felek törekvése a szerződés kiterjesztésére a terveknek megfelelően halad" - mondta a szóvivő. "Három partner megállapodása szükséges: a Sauber-csapat használja az erőforrást, a Petronas veszi, a Ferrari meg eladja."

Tovább erősíti az istálló malajziai kötődését az ország első emberének, Dato Seri Dr. Mahathir bin Mohamadnek a múlt heti hinwili látogatása. "Malajzia miniszterelnöke június 10-én, hétfőn megnézte a hinwili üzemet, ami sokat segíthet az egyezségben" - mondta a szóvivő.

A Ferrari-motorokkal sokkal jobb eredményeket ért el a Sauber, mint korábban, különösen az elmúlt másfél évben, mikor megfelelő karosszériát sikerült készíteni az egységhez.

Ujlaky István

Ajánlat:

Négyautós csapatok lehetnek az F1-ben

Korábban:

Fórum:

Sauber