Vágólapra másolva!
Heinz-Harald Frentzen nem versenyez a hétvégén Hockenheimben a Német Nagydíjon. A csapat hivatalos közleménye szerint Ricardo Zonta ül a német pilóta helyére. A csapat szintén bejelentette, Frentzen nem csak a következő futamot hagyja ki, hanem az egész idényre kiszállt a Jordan Hondából.

"A Jordan csapat azonnali hatállyal felbontotta Heinz-Harald Frentzennel fennálló szerződését, amely eredetileg még a jövő szezonra is érvényes lett volna. A helyettesítő pilóta Ricardo Zonta lesz a hétvégi Hockenheimben rendezendő Forma-1-es futamon" - áll a csapat közleményében.

"Mindkettőnknek csalódással teli szezon volt az idei. A silverstone-i verseny után rengeteget beszélgettünk, és ez lett az eredménye" - mondta a csapatfőnök, Eddie Jordan.

Frentzen nem ért egyet elbocsátásával, s kétségbe vonja az indokok komolyságát: "Mivel váratlanul felmondták a szerződésemet, nem indulhatok a hétvégi Grand Prix-n. Az okokat, amiket elém tártak, teljességgel visszautasítom. Egyelőre jogi tanácsot kell kérnem az ügyben, így most nem óhajtok többet mondani a történtekről."

Kovács Iván

(Sztár Sport)

Ajánlat:

Jordan F1