Vágólapra másolva!

Tehetős szponzort talált az Arrows<br/>

Az idei autó hivatalos bemutatójával a Forma-1-es csapatok közül egyedüliként még adós Arrows pénteken bejelentette: 112 millió dolláros (29,7 milliárd forintos) szponzori szerződést kötött az Orange nevű brit telekommunikációs céggel.

A megegyezés értelmében az istálló három évig Orange Arrows néven fut majd. A mobiltelefon-szolgáltató vállalat bekapcsolódása jól mutatja a távközléssel foglalkozó pénzügyi csoportok növekvő érdeklődését a Forma-1 iránt, amelynek futamait tavaly több, mint 50 milliárd néző kísérte figyelemmel a képernyők előtt.

Az új autó leleplezésére csütörtökön kerül sor Melbourne-ben, mindössze egyetlen nappal az idény rajtja, az Ausztrál Nagydíj első szabadedzései előtt. Az azonban már most biztos, hogy a versenygépek narancssárga színben pompáznak majd.

Az Arrows tavaly mindössze egyetlen pontot szerzett, és 1978-as debütálása óta már 337 futamot teljesített győzelem nélkül. Tom Walkinshaw csapatfőnök ennek ellenére az első öt közé várja idén a spanyol Pedro de la Rosával és a holland Jos Verstappennel felálló istállót a konstruktőrök vetélkedésében.

- Amíg a támogatóink mögöttünk állnak, ott lehetünk a csúcsközelben. Az Arrows az egyik legjobban szponzorált csapat lesz idén, márpedig ez kell a sikeres versenyzéshez. Azt remélem, hogy rendszeresen a pontszerzők, esetleg a dobogósok között lesznek pilótáink - fejtette ki Walkinshaw.

(MTI)

Ajánló:

Hivatalos honlap