Cseh Katalin nem engedi be a Fradi spájzba az orosz medvét

Donáth Anna Cseh Katalin, donáthanna csehkatalin
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Még jó, hogy Cseh Katalin zsebében van a Fradi spájz kulcsa. Máskülönben már régen betette volna az egyik szőrös mancsát az Üllői útra az orosz medve. Szerencsére, a Momentum EP-képviselője ott áll a vártán és arra készül, hogy megtorpedózza az UEFA elnökénél az állítólag küszöbön álló FTC, Gazprom szponzori szerződést.
Vágólapra másolva!

Nosza, Cseh Katalin arra készül, hogy képviselőtársaival tollat ragad és levélben arra kéri Aleksander Čeferint, az UEFA elnökét, hogy tegyen lépéseket az ördögi Putyin újabb befolyásolási kísérletének megakadályozására. Az orosz Gazprom a végén még centerhalfot játszatna a Fradiban Dmitrij Medvegyevvel. Arra a magától értetődő kérdésre azonban nem igazán keresi a választ a Momentum frontasszonya, hogy mi köze van az UEFA-nak egy klub és egy cég között létrehozandó támogatói szerződéshez. Ebben a vérzivataros időkben sincs sok, mert a oroszok Ukrajna elleni támadása után ugyan a BL-ből kiebrudalták a gázóriást és a szebb napokat is látott gelsenkircheni Schalke sem tartott igényt az orosz eurómilliókra, ám a szerb Crvena zvezda továbbra is háborítatlanul élvezi a Gazprom támogatását. 

Cseh Katalin harcias kirohanása sokkal inkább saját híveinek – lám, keményen megdolgozunk a képviselői fizetésünkért –, mintsem a valóság helyes értelmezéséről szól.

Cseh Katalin és a Momentum a túlélésért küzd, – ha hihetünk a közvélemény-kutatási adatoknak – a lilák könnyen kieshetnek az európai politika élvonalából. A fentiek tükrében érthető, hogy a rosszmájú Fradi szurkolók véleménye szerint a Ferencváros bemószerolása helyett inkább azon törhetné a fejét az EP-képviselő, hogy mi módon tudja a jövőben a legcélravezetőbben élire rakni a garast. Fentebb már jeleztük, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint a választási barométer nem sok biztatóval szolgál a Momentumnak.

Lehet, hogy Cseh Katalin Brüsszelben töltött szép napjai megszámláltattak? Hiába fogalmaz napestig beszámolókat a magyarországi áldatlan állapotokról, hiába a jeleskedik a hazánknak járó uniós források megfúrása érdekében, és hiába ő – Donáth Anna szíves közlése – a 17. legaktívabb Brüsszelben, lemondhat az EP-képviselőknek járó zsíros apanázsról. Akár vissza is térhetne eredetei hivatásához az orvosláshoz, vagy esetleg újrahasznosíthatná némileg már megkopott nyomdaipari tapasztalatait. Így talán még arra is lesz ideje, hogy kimenjen egy Fradi meccsre.

Az Üllői úti szurkolók legnagyobb örömére.