Vágólapra másolva!
Csak kisebb károkat okozott a Genovában profiskodó magyar sportolóknak a várost hétvégén elöntő árvíz, melynek hét halálos áldozata volt. Az öt magyar sportoló mindegyikének elmaradt az edzése, kár azonban egyedül Laczkó Zsolt lakásában esett.

Szükségállapot Olaszországban, elmarad a Genoa-Inter bajnoki

Szükségállapotot hirdettek ki Genovában, miután a Bisagno- és a Sturia-patakot folyóvá dagasztotta a városra ömlő eső. A teljesen elöntött pályaudvaron egy vonatszerelvényt menedékhellyé alakítottak, a közlekedés megbénult, de a városban lakó magyar sportolókat szerencsére nem érte komolyabb kár.

A Sampdoriában focizó Koman Vladimir és Laczkó Zsolt, valamint a Pro Reccóban vízilabdázó Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert is otthon volt az áradások kezdetén - írta a Blikk.

Forrás: MTI/EPA/Luca Zennaro
A kép hátterében a Luigi Ferraris Stadion

"A barátnőmmel a külvárosban lakunk, szerencsére nálunk csak az elektromos kapu és a televízió romlott el" - idézte a lap Laczkó Zsoltot. A vasárnapra tervezett Genoa-Inter bajnoki elmaradt, a Sampdoria viszont hétfő este pályára lép Bresciában. "Ijesztő volt, ekkora esőt még nem is láttam soha életemben, a stadionunk gyepe is megsínylette az időjárást, ezért az edzésünk is elmaradt. A borzalmas tragédia oka Genova elavult csatornarendszere, emiatt gyűlt össze a töméntelen mennyiségű víz" - elemezte a helyzetet Koman Vladimir a Blikknek.

A vízilabdások a belvárostól húsz kilométerre, Reccóban élnek, őket előre figyelmeztették telefonon, hogy ne hagyják el otthonaikat, ezért csak a tévében látták a rémisztő riportokat.