Villámárvíz sújtja Angliát, egy vasútállomást teljesen elárasztott a víz - videó

Vágólapra másolva!
Horsforth vasútállomást elöntötte a víz, miután az angliai Leeds és Nyugat-Yorkshire egyes részeit villámárvíz sújtotta. A tűzoltók látták, amint a környéken lévő házakból szivattyúzzák ki a vizet.
Vágólapra másolva!

Egy vasútállomást teljesen elöntött a víz, miután az Egyesült Királyságot villámárvíz sújtotta.

A helyiek azzal viccelődtek, hogy Horsforth vasútállomása kikötővé változott, miután felhőszakadások sújtották Nyugat-Yorkshire egyes részeit, jelentős fennakadásokat okozva a közlekedésben.

A leedsi állomásról készült felvételeken látható volt, amint a peronon keresztül a vasúti sínekre ömlik a víz. A Horsforth állomáson egy fal leomlott, miután az áradás lecsillapodott.

A Leeds és Harrogate közötti járatok több órán keresztül nem közlekedtek. A régió néhány vasúttársasága inkább buszjáratokat indított. Az LNER figyelmeztette az utasokat: 

Harrogate és Leeds között a heves esőzések miatt a vonatközlekedés szünetel.

A Horsforthból induló vonatok kedd délre ismét menetrendszerűen közlekedtek. A West Yorkshire-ben élők közül néhányan homokzsákokkal torlaszolták el előkertjeiket, hogy megakadályozzák a víz beáramlását az otthonukba. 

A tűzoltók szivattyúkkal próbálták kiszivattyúzni az árvizet a Leeds Cookridge városrészében lévő házakból, néhány autós kénytelen volt elhagyni autóját az A6120-as autópályán, miután az járhatatlanná vált. 

Az M1-es autópálya északi szakaszán egy sávot lezártak az áradás miatt, míg Bradfordban több utat is lezártak kedd reggel - írta a Mirror.

Áradások Leedsben.
Áradások Leedsben.
Fotó: @talk_2_frank / X

Történelmi pusztítás világszerte

Több tucatnyian haltak meg és százezrek kényszerültek lakóhelyüket elhagyni a heves esőzések miatt világszerte az elmúlt hónapokban. A tudósok szerint az éghajlatváltozás egyre intenzívebb és gyakoribb szélsőséges időjárási eseményeket okoz majd. 

Ebben a hónapban legalább tíz ember meghalt az esőzések és áradások miatt Brazíliában.

Az Origo korábbi cikkben beszámoltunk arról is, hogy rengetegen meghaltak Pakisztánban a heves esőzések miatt. A mezőgazdasági területek nagy részét áprilisban elöntötte a víz

A heves esőzések árvízhez vezettek márciusban Uruguay déli részén is, több mint ezer embert ideiglenesen el kellett költöztetni. A Santa Lucía Chico folyó vízállása a heves esőzések miatt rekordot döntött, a folyó kilépett medréből, és olyan területeket is elért, ahova ezelőtt még soha nem jutott el.

Súlyos áradásokkal küzdöttek Indonéziában is a tartós, heves esőzéseket követően márciusban. Termőföldek, városrészek kerültek a helyenként 80 centiméteres víz alá Jáva szigetének déli részén.