Soros György olasz baloldali pártokat is támogatott

Vágólapra másolva!
A pártok között van az is, amely a Budapesten fogva tartott szélsőbaloldali aktivista kiszabadításáért harcol.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint Soros György komoly összegekkel finanszírozta az olasz baloldali pártokat, köztük azt az alakulatot is, amely Ilaria Salis aktivista kiszabadításáért harcol.

A baloldali politikusok tagadták, hogy támogatásokat kaptak volna Soros-közeli szervezetektől

Az Adnkronos hírügynökség tette közzé először a hírt, miszerint Soros György eurómilliókkal támogatta az olasz baloldali pártok kampányát. A híradások arról számoltak be, hogy többek között a Zöldek és az Olasz Baloldaliak Szövetsége is komoly összegeket kapott az Open Societytől. 

Ez az a párt, amely a budapesti börtönben fogva tartott szélsőbaloldali aktivista Ilaria Salis európai parlamenti jelölését vállalta és kiszabadításáért harcol.

A támogatásokról azonban sem Nicola Fratoianni, a párt elnöke, sem más párttag nem tett közzé semmifajta tájékoztatást. A forrás szerint számos baloldali politikus számlájára érkeztek jelentős juttatások, köztük Giuseppe Conte volt miniszterelnök baloldali minisztereihez, valamint a Demokrata Párt főtitkára, Elly Schlein-közeli politikusokhoz is.

A híradások beszámolnak arról, hogy a 2022-ben Rachele Scarpa, Sofia Di Patrizi és Caterina Cerroni baloldali politikusok által alapított Agenda nonprofit szervezet számlájára egymillió-hetvenötezer euró érkezett a Soros-közeli Democracy & Pluralism szervezettől.

Az adakozók nevei között szerepel Jessica Shearer akinek korábban Barack Obama kampányában volt kiemelkedő szerepe. Számos nagyvonalú adakozás mögött a 94 éves amerikai filantróp szervezetei állnak. A cikk több olasz baloldali politikus nevét is feltünteti. Az érintettek azonban az Adnkronos szerkesztőség megkeresésére nem nyilatkoztak. A hírre reagálva 

az Agenda nonprofit szervezet rövid közleményben tagadja, hogy támogatásokat kaptak volna az amerikai mágnáshoz közeli alakulatoktól. 

A számok magukért beszélnek

A híradások arról is beszámolnak, hogy nemcsak az Elly Sclein vezette Demokrata Párt tagjai, hanem az Ilaria Salis kiszabadításáért küzdő Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége párt is komoly külföldi támogatásokban részesült. A sajtóforrás szerint Nicola Fratoianni, kollégájával Ilaria Cucchival összesen 150 729 eurós juttatást kapott a 2022-es választási kampány során.

A számok magukért beszélnek, és azt bizonyítják, hogy Soros György és a baloldal finanszírozásokon keresztül próbál meg befolyást gyakorolni az olasz politikára

Raffaele Speranzon, a legnagyobb kormánypárt szenátora felháborodásának adott hangot, és a külföldi juttatások kivizsgálását követeli. A baloldali képmutatás bebizonyosodását jelenti, ha valóban igaznak mutatkoznak az információk – kommentálta a Liga szenátora, Gian Marco Centinaio. Miközben egyik kezükkel a Ligára és a többi jobbközép pártra mutogatnak, addig másik kezükkel komoly finanszírozásokat tesznek zsebre Soros Györgyhöz közeli svédországi szervezetektől. A szenátor azt is elmagyarázza, hogy milyen módon befolyásolja a Demokrata Párt politikáját a pénzadomány.

A környezetvédelemre, a migrációra, a genderideológiára, valamint a hagyományos családra vonatkozóan pontos nemzetközi forgatókönyv van, amelyet a baloldali pártoknak követniük kell az európai döntéshozatalban, cserében az adományokért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK