Késekkel felfegyverkezett bűnözőt fogtak el a Vatikánban

Vágólapra másolva!
Késekkel felfegyverkezett férfit fogott el a rendőrség a vatikáni Szent Péter téren a pápai audiencia alatt. A férfiról kiderült, hogy New York állam egyik veszélyes, körözött bűnözője, valamint az ukrajnai frontot is megjárta - hozták nyilvánosságra az olasz hatóságok csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A gyanús férfira az olasz rendőrök figyeltek fel a Vatikánban. A férfit átengedték a térre vezető fémdetektoros ellenőrzésen, de a civilben dolgozó biztonságiak követték, és amikor megpróbált elvegyülni a hívők tömegében, feltartóztatták. A férfi ellenállt, de nem tudott megszökni - írja a Reuters.

A motozás során három darab kétélű kést találtak nála, amelyek hosszúsága elérte a húsz centimétert. 

Az eset januárban történt, de az olasz hatóságok most adtak ki pontosabb részleteket az incidensről.

A Szent Péter téren éppen a szerdánként szokásos szabadtéri audiencia zajlott, amelyen jelen volt Ferenc pápa, a tér pedig tele volt emberekkel - írja az AP News.

 Mint kiderült, az 54 éves férfi Moises Tejada, aki 

a tizenkét legveszélyesebb bűnöző körözési listáján szerepel New York államban.

Eddigi kihallgatásain Moises Tejada azt mondta, hogy Ukrajnából, a frontról érkezett Olaszországba. Telefonján ezt bizonyító felvételeket találtak. A hatóságok információi szerint a férfi tíz napja érkezett Rómába: útleveléből az derült ki, hogy Kijevből Moldován keresztül tette meg az utat.