Betilthatják a fagylaltot és a pizzát Milánóban

Vágólapra másolva!
Egy 2013-as sikertelen kísérlet után Milánó ismét megpróbálja eltüntetni az utcákról a késő esti fagylaltozókat - a helyi önkormányzat új törvényt javasol, amely a jövő hónapban léphet hatályba.
Vágólapra másolva!

Sokak számára a késő esti fagylaltozás az olasz kultúra része. Milánóban új törvényjavaslatot terjesztettek elő a helyi lakosok nyugalmának védelme érdekében. A város önkormányzata nyújtotta be a kezdeményezést, és ha elfogadják, már a jövő hónapban betilthatják a késő esti fagylaltozást. 

A 12 kerületre kiterjedő javaslat betiltaná minden elviteles étel és ital forgalmazását éjfél után, annak érdekében, hogy visszaszorítsák az olasz város utcáin zsúfolódó, a helyi lakosokat ébren tartó zajos csoportokat.

Marco Granelli, a polgármester-helyettes elmondta: 

A cél az, hogy egyensúlyt teremtsünk a társasági élet és a szórakozás, valamint a lakosok nyugalma és békéje között.

A javaslat május közepétől lépne hatályba, és novemberig tartana. Ha elfogadják az új szabályozást, hétköznapokon 12:30-tól, hétvégén és ünnepnapokon pedig hajnali 1:30-tól nem lehet majd elviteles ételeket fogyasztani az utcán. A helyieknek május elejéig van lehetőségük fellebbezni vagy változtatásokat javasolni a törvényhez - írja a Sky. 

Minden évben sok turista látogatja meg Olaszországot, akiknek főképp az Amalfi-part, Róma és Szardínia az úticélja, de ahogy az Origo is beszámolt róla, van egy apró falu, amit kevesen ismernek, mégis legalább annyira szép és hangulatos, mint az ismertebb turistaparadicsomok. Umbriában pedig található egy függőhíd, aminek nincs párja Európában. A divat szerelmesei idén magyar alkotók munkáival is találkozhattak 2024. április 15. és 21. között a Milan Design Week-en.