Rakétatámadás Szaddám rettegett börtöne ellen

Vágólapra másolva!
Két amerikai katona meghalt, további tizenhárom pedig megsérült, amikor rakétatámadás érte az egyik legrettegettebb iraki börtönt. Ez a második támadás volt az amerikai csapatok által irányított Abu Ghreib börtön ellen, ahol korábban Szaddám Huszein megbuktatott iraki elnök politikai ellenfeleit tartották fogva.
Vágólapra másolva!

Két amerikai katona meghalt, tizenhárom pedig megsebesült egy rakétatámadásban szombaton - írja a BBC amerikai katonai forrásokra hivatkozva. A támadást az amerikai ellenőrzés alatt álló Abu Ghreib börtön ellen intézték ismeretlenek. Két rakétát lőttek ki az épületre. A rabok közül senki nem sérült meg.

Korábban is érte már támadás a börtönt. Augusztus 16-án hat iraki meghalt, ötvenkilenc pedig megsebesült, mikor rakétát lőttek ki a börtönre.

Az Abu Ghreib börtön a Szaddám-rezsim egyik legrettegettebb intézménye volt - írja a BBC. Politikai foglyok tízezreit tartották fogva a falai között. A rabok közül sokan pedig soha nem kerültek elő. Jelenleg Szaddám támogatóit tartják fogva a börtönben.

Szombaton késő este támadás érte egy amerikai katona járművét is a Bagdadtól 110 kilométerre nyugatra fekvő Ramádiban. A katona a kórházba szállítás közben veszette életét. Ramádi az úgynevezett szunnita háromszöghöz tartozik, ahol szinte mindennaposak a megbuktatott iraki elnök, Szaddám Huszein hívei által végrehajtott gerillaakciók.