Kétmillió hívő várta a pápát Krakkóban

Vágólapra másolva!
Krakkóban több mint kétmillió ember előtt tartott misét II. János Pál pápa. A lengyel katolikus egyház történetében ez a mise volt az eddigi legnagyobb szabású rendezvény.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO


A krakkói mise
MTI


A zarándokok már szombat este gyülekeztek a parkban, ahol a szentmisét celebrálta a pápa. Nyolcezer rendőr és kétszáz orvos állt készenlétben a hatalmas hőségben tartott szertartás alatt. A városban vasárnap tilos volt szeszesitalt és édességet árulni. Utóbbi forgalmazását a mérgezések elkerülése érdekében tiltották meg.

A krakkói zarándoklaton boldoggá avatta Zygmunt Felinksit, Varsó 19. századi érsekét, akit az orosz cár kivégeztetett. A tömeg "Lengyelország szeret, Krakkó szeret" refrénű énekkel köszöntette a pápát. A dalt még 1999-ben írták, de akkor a pápa influenzája miatt elmaradt lengyelországi útja. A misén részt vett a lengyel, a litván és a szlovák köztársasági elnök is.

Őszentsége találkozott Lengyelország vezető politikusaival is. Magányosan imádkozott a krakkói Wawel Katedrálisban, a lengyel királyok hagyományos temetkezési templomában. Programjában szerepel még szülei sírjának meglátogatása is, írja a BBC.