Több vármegyében is folytatódik a héten a szúnyogirtás

Vágólapra másolva!
A melegedő időjárásban felgyorsul a szúnyogok fejlődése, így a héten Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron vármegyében is lesz szúnyogirtás.
Vágólapra másolva!

Már három hete irtják a szúnyogokat a nagyobb folyók mentén. Eddig nyolc vármegyében, összesen 7300 hektárnyi vízfelületen történt vegyszeres irtás. A vegyszerek csak a szúnyoglárvákra ártalmasak, más élőlényre nincs hatásuk, élővízben is engedélyezett a használatuk. A legtöbb vízparti területen a sűrű növényzet miatt repülőről permetezik a szúnyogok elleni vegyszert. A könnyebben megközelíthető helyeken azonban, autóra szerelt berendezéssel vagy háti permetezővel végzik az irtást.

A héten Csongrád-Csanád vármegyében a Tisza alsó szakaszán repülőről fogják irtani a szúnyogokat. Győr-Moson-Sopronban a Szigetközben és a Fertő-parti települések környezetében pedig vegyszerekkel a vízben irtják majd a szúnyoglárvákat.

A katasztrófavédelem szerint kis odafigyeléssel a szúnyogok élőhelyének megszüntetésével jelentősen csökkenthető a szúnyogok száma. A ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ készített tájékoztatókat, amelyek az alábbi linkeken érhetőek el:

Ön is védekezzen a szúnyogok ellen!

Lakossági tájékoztató a szúnyogok elleni védekezésről

Heti program