Hasba szúrta a barátját egy férfi Kecskeméten

késestámadás
Képünk illusztráció.
Fotó: APA-PictureDesk via AFP
Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a büntetett előéletű férfit, aki két hónapja Kecskeméten együtt ivott ismerősével, melynek során összevesztek, majd a férfi kést rántott és hasba szúrta a másik barátját, akit életveszélyes állapotban vittek kórházba. A támadót két év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.
Vágólapra másolva!

A férfi és ismerőse is hajléktalanként élt Kecskeméten, gyakran együtt iszogattak. Február 25-én egyikük nem találta a telefonját, és gyanakodott, hogy barátja lopta el, ezért másnap este, amikor találkoztak, a részeg férfi számon kérte ivócimboráját.

Ez veszekedéshez vezetett, melynek során 

a férfi kést vett elő, melynek során a férfi hasba szúrta ismerősét, életveszélyes sérülést okozva neki ezzel.

Az ügyészség közölte a férfival, hogy amennyiben beismerő vallomást tesz, lehetőség nyílik az eljárásnak bíróság elé állítás keretében történő befejezésére. A férfi ezt elfogadta, így gyorsított eljárásban állították bíróság elé életveszélyes testi sértés miatt.

A Kecskeméti Törvényszék a férfit a váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Ahogyan korábban megírtuk, a rendőrök február 27-én reggel

őrizetbe vettek egy 48 éves helyi férfit, aki előző este hasba szúrta ismerősét. Az áldozat életveszélyesen megsérült, de még utolsó erejét összeszedve hívott egy taxit, és bement a kórházba, ahol azonnal megműtötték. 

Sajnos egyáltalán nem egyedi eset, hogy két ember, akik egyébként jó barátok, úgy összevesznek, hogy súlyos, vagy akár életveszélyes testi sértéssé fajul közöttük a vita. Ez történt két évvel ezelőtt Kerepesen is, melynek során egy nyugdíjas férfi háromszor is megszúrta barátját. A leszúrt férfira a ház pincéjében találtak rá életveszélyes sérülésekkel, mint kederült, ide menekült támadója elől. A szúrások a tüdőt, a máját és a gyomrát érték, ezért azonnali, életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. Állapota olyan súlyos volt, hogy csak a műtét után tudták kihallgatni a történtekről. A támadót gyilkossági kísérlettel gyanúsítottá meg, ő azonban ez ellen panaszt tett, és azt állította, semmire nem emlékszik az egészből, azonban a bizonyítékok egyértelműen ellene szóltak. 

Néhány évvel ezelőtt Gödön is megszúrta egy férfi a barátját. A bántalmazott férfi csak annak köszönheti, hogy életben maradt, hogy a támadó addigra észbe kapott, hogy mit is tett, és azonnal kórházba vitte a férfit, ahol megműtötték.

Forrás: Ügyészség