Kis híján meghalt egy kislány egy meggyes pitétől Székesfehérváron - videó

epipen injekció
epipen injekció
Vágólapra másolva!
Kis híján belehalt egy kislány abba, hogy megevett egy meggyes pitét - tudta meg a TV2 Tények. Testnevelés órán lett rosszul a 10 éves gyerek az egyik székesfehérvári iskolában. Miután a tanárok hívták a mentőket, a diszpécser segített nekik megmenteni a kislány életét. Kiderült, mitől lett rosszul.
Vágólapra másolva!

A gyerek először a barátnőinek szólt, hogy rosszul van, utána a tanárnak is.

- idézte fel a kritikus pillanatokat Peringer Orsolya testnevelő tanár.

A kislány köhögött és alig kapott levegőt az allergiás roham miatt.

Felkísérték a titkárságra, ahol hívták a mentőket és Kamilla szüleit is. Mikor a gyerek már szúró érzést érzett a torkában és hatalmas nyomást a mellkasában, tudták, hogy azonnal cselekedniül kell, mert komolyra fordult a helyzet. Ekkor került elő az epipen.

- mondta az iskola igazgatóhelyettese, Kovácsné Rockenbauer Réka.

epipen injekció Forrás: TV2 Tények

Kiderült, hogy a bajt egy óra előtt megevett meggyes pite okozta, mert volt benne egy kevés dió is, amire a kislány allergiás.

A mentők stabil állapotban vitték kórházba, ahonnan azóta kiengedték. Társai, barátnői életmentő oklevelet kaptak. Az intézménynek az önkormányzat vásárolta az epipent, és most egy újat is vesznek, amit majd a tanárok tudnak használni. Ez az injekció nem csak ételallergia, de darázscsípés vagy méhcsípés esetén is ételmentő lehet, a használata pedig egyszerű.

- mondta Perédi Péter, az OMSZ kommunikációs munkatársa a tévéseknek.

Kamillának szerencséje volt, de annak a 7 éves kisfiúnak nem, aki az édesanyja szeme láttára januárban meghalt, miután evett egy olyan tortából, amiben mogyoró is volt.