Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet

Vágólapra másolva!
Több mint egy évtizedes együttműködést erősít meg és emel stratégiai szintre a Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet azzal, hogy több éves partnerségi megállapodást kötött, amelynek köszönhetően a jövőben a Segélyszervezet még hatékonyabban segítheti a bajbajutottakat.
Vágólapra másolva!

A Szerencsejáték Zrt. számára fontos, hogy felelős munkáltatóként részt vegyen a társadalmi problémák megoldásában. Ennek egyik kiemelt elemeként immár tizenkét éve elkötelezett támogatója az Ökumenikus Segélyszervezetnek. 

Ezen időszakban számos olyan társadalmi jelentőségű kezdeményezés sikeréhez járulhatott hozzá, amelyek célja a rászorulók megsegítése, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, illetve az esélyteremtés.

A többnyire projektalapú együttműködések során a Szerencsejáték Zrt. 2012 óta több száz millió forinttal támogatta a karitatív szervezet szakmai tevékenységét.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a forrásokat többek között a logisztikai infrastruktúrájának fejlesztésére, óvodák és hajléktalanszállók korszerűsítésére, edukatív foglalkozások, nyári táborok megvalósítására, továbbá a nehéz helyzetbe került családok támogatására fordította. 

A Segélyszervezet a nemzeti lottótársaság megbízásából 2012 óta működteti a Játék határokkal elnevezésű programját, amelynek célja a játékfüggőség átfogó kezelése preventív iskolai, tanodai képzések szervezésével,

illetve emellett úgynevezett Információs pontokat működtet a szenvedélybetegek, valamint a hozzátartozóik számára egyéni és csoportfoglalkozásokkal. Az Információs pontok az ország 7 városában megtalálhatóak (Budapest, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Orosháza, Sopron, Szolnok).

A Szerencsejáték Zrt és az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai együttműködésre lépett egymással
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Ezt az együttműködést emeli magasabb szintre az a stratégiai partnerségi megállapodás, amelynek keretében a nemzeti lottótársaság támogatja a karitatív szervezet munkáját. A vállalat emellett vállalta, hogy a jövő évben olyan dedikált sorsjegyet vezet be, amellyel a fentieken túl támogatja a Segélyszervezet munkáját. 

A társadalmi felelősségvállalás a Szerencsejáték Zrt. megalakulása óta a vállalat egyik meghatározó értéke és törekvése, amelyet a mindennapi tevékenységünk és partneri együttműködéseink során egyaránt igyekszünk a lehető legjobban érvényre juttatni. 

Az elmúlt több mint egy évtizedben az Ökumenikus Segélyszervezet kiváló társnak bizonyult abban, hogy a közösen nyújtott segítség ott hasznosuljon, ahol arra a legnagyobb szükség mutatkozik.

Úgy gondolom, hogy a jövőben még szorosabb lesz az együttműködés azzal, hogy közösen fejlesztünk egy, az Ökumenikus Segélyszervezet számára dedikált sorsjegyet” – mondta Mager Andrea. A nemzeti lottótársaság elnök-vezérigazgatója kiemelte: a most aláírt stratégiai megállapodás célja, hogy elmélyítse és keretbe foglalja a két szervezet között fennálló együttműködést, és a szinergiákra építve még jobban hozzájáruljon a társadalmi értékteremtéshez.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke kifejtette: „A Szerencsejáték Zrt. az elmúlt bő évtizedben az Ökumenikus Segélyszervezet egyik legmeghatározóbb partnerévé vált, amiért nagyon hálásak vagyunk. Mellettünk állt természeti katasztrófák és covid járvány hullámok idején, vagy épp az ukrajnai háború okozta humanitárius krízishelyzet kezelésében. 

Mély szakmai együttműködést alakítottunk ki a játékfüggőség megelőzés és kezelés, illetve a szegénység elleni küzdelem területén is. 

Ami pedig még ezeken is túlmutat, az a társadalmi szolidaritás ösztönzése: az elmúlt évek szuperkoncertjei, közös kampányok és rendezvények emberek százezreit hívták már összefogásra, sőt a vállalat munkatársai is kiemelkedő mértékben segítik önkéntesként a munkánkat. A mai napon aláírt szerződés ennek az évről évre fejlődő együttműködés folytatásának, továbbépítésének ad biztos keretet.” 

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete. Az alapító egyházak összefogása ma már szakemberek, önkéntesek, adományozók és felelős vállalati partnerek egyre bővülő közösségeként segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat. Nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve nyújt segítséget a rászorulóknak Magyarországon, a Kárpát-medencében és a világ számos országában.