Társoldalunk:

Élő közvetítésünk az Amerikai Nagydíj szabadedzéséről

2023.10.20., 19:31
rendezés

Egy tripla hétvége első állomása következik, ráadásul a következő három hétből kettő sprinthétvége, így az egyik legmegterhelőbb és legsűrűbb része jön az idei szezonnak. Austinban is lesz sprint, ami azt jelenti, hogy a mostani az egyetlen gyakorlási lehetőség ezen a nehéz pályán, ami a pilóták rendelkezésére áll az esti időmérő előtt. Kövesse velünk az eseményeket!

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

Wiszt Péter
19:13

Újabb sprinthétvége indul

Köszöntjük Olvasóinkat az Amerikai Nagydíj első és egyetlen szabadedzésének élő közvetítésében! Egy tripla hétvége első állomása következik, ráadásul a következő három hétből kettő sprinthétvége, köztük a mostani, austini is. Ez azt jelenti, hogy a mostani az egyetlen gyakorlási lehetőség ezen a nehéz pályán, ami a pilóták rendelkezésére áll a magyar idő szerint pénteken 23 órakor induló időmérő előtt.

Wiszt Péter
19:17

Nagy visszatérő a mezőnyben

Daniel Ricciardo visszatért az AlphaTaurihoz a Holland Nagydíj hétvégéjén szenvedett sérülése óta először, így ötfutamos kihagyás után ismét őt, és nem Liam Lawsont láthatjuk.

Wiszt Péter
19:21

Ketten is századosokká válnak

Norris és Russell is a 100. versenyhétvégéjét teljesíti most, a McLaren pilótája különleges sisakkal is készült Austinra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Wiszt Péter
19:25

Bajszos texasi cowboyok váltak a Ferrari pilótáiból

Leclerc és Sainz is kipróbálta a lasszót a hétvége előtt. A Ferrarinak az eredményességben is lehet oka bizakodásra, mellettük a fejlesztéseket hozó Mercedes is fogadkozik, a McLaren azonban óvatosan, pesszimistán várja az austini versenyeket.

Wiszt Péter
19:27

Esernyők a lelátón

No, esőnek nyoma sincsen, viszont az óriási hőség ellen így védekeznek a szurkolók. A levegő 32, a pálya 38 fokos, a páratartalom viszont jóval alacsonyabb a katarinál, jelenleg 17 százalékos.

Wiszt Péter
19:31

Nem késlekedik a mezőny

Kihasználnák a pilóták, hogy csak egy óra gyakorlás áll rendelkezésre, máris már csak a két McLaren és a két Williams van a bokszban.

Wiszt Péter
19:35

Hárman máris átlépik a határt

Verstappen, Hülkenberg és Bottas kezd 1:40-en belüli idővel, a holland mindezt kemény keverékű gumikon. Mind a 20 pilóta a pályán.

Wiszt Péter
19:39

Több mint egy másodperces előny

Verstappen három lila szektorral vette vissza a pillanatokra elveszett első helyét, az 1:37,687-es ideje több mint egy másodperccel jobb mindenkinél. Mögötte Bottas, Pérez és Norris.

Wiszt Péter
19:41

Ijesztő jelenetek a volt csapattársak között

Sainz és Norris nem értette meg egymást, a spanyol reflexeire szükség volt a baleset elkerüléséért.

Wiszt Péter
19:43

Verstappen szabálytalanul javít

Majdnem két tizedet javított a holland az eddigi legjobbján, de az utolsó előtti kanyarban szabálytalanul hagyta el a pályát. Most rendhagyó módon Magnussen, Csou és Albon áll mögötte.

Wiszt Péter
19:48

Alonso és a Ferrari visszafogottan kezd

A lágy abroncsok továbbra sem kerültek fel egyik autóra sem, így nem feltétlenül mérvadó a Verstappen-Hamilton-Norris-Magnussen-Cunoda-Pérez sorrend az első hat helyen. A két Ferrari nincs a legjobb tízben, de Alonso és Russell is nagyon hátul áll az élpilóták közül.

Wiszt Péter
19:50

Visszatért a pattogás

Néhány helyen újraaszfaltozták a pályát, de továbbra sem teljesen egyenes az aszfalt, amit Sainz látványos pattogása is jól mutat. Közben Hamilton ugrott az élre.

Wiszt Péter
19:52

Majdnem kiürült a pálya

Norris és Leclerc van most csak a pályán, a többiek autóján módosítgatnak a garázsokban.

Wiszt Péter
19:57

Nem péntek estére készülnek

Ismét egyre többen a pályán, de a második "fordulóban" sem kerültek még fel a lágy abroncsok. Jelenleg egyértelműen versenyszimulációk zajlanak a csapatoknál.

Wiszt Péter
20:01

Ez lehet a hétvége meglepetéscsapata

Az Alfa Romeók sem teljesítenek rosszul, de eddig úgy tűnik, az AlphaTauri okozhatja a legnagyobb meglepetést a hétvégén. Cunoda és Ricciardo is a legjobb nyolc között áll jelenleg. Az Alpine és az Aston Martin viszont eddig semmit nem mutatott.

Wiszt Péter
20:04

Közel a nagy baleset

Piastri alatt úszott meg az autó a 10-es kanyar kijáratánál, de a fal előtt el tudta kormányozni a McLarent az ausztrál.

Wiszt Péter
20:06

Ez nem (sem) Stroll hétvégéje?

A kanadai fékprobléma miatt eddig csak öt kört teljesített, jelenleg nem is ül az autójában. Így ő az utolsó, miközben csapattársa, Alonso a 19.

Wiszt Péter
20:10

Váratlan helycsere az élen

Norris ugrott az első helyre gyakorlatilag a semmiből, a brit 138 ezreddel vezet Hamilton előtt.

Wiszt Péter
20:15

Eljött a várva várt pillanat

A két Williamsre kerülnek fel először a lágy gumik, negyed órával a vége előtt jöhetnek a gyors körök!

Wiszt Péter
20:18

Egy Williams az élen

Albon az élre, Sargeant az ötödik helyre ugrott, de még csak ők teljesítettek gyors kört lágyakon. A többiek most kezdenek kiszivárogni ezeken a bokszból.

Wiszt Péter
20:23

Három lila szektorral az élen

Verstappen 623 ezreddel előzte meg Albont.

Wiszt Péter
20:26

Előzgetik egymást a második helyen

Magnussen, majd Pérez, majd Leclerc került Verstappen mögé, most a monacói a második. 

Wiszt Péter
20:28

Különös taktikán a McLaren

Az Aston Martin és a McLaren sem tette fel a lágyakat, így a valós tempójuk ismeretlen lesz az időmérő előtt.

Wiszt Péter
20:33

Egy csúszkáló Mercedes a végére

Russell teljesített utoljára gyors kört, de a brit többször is megcsúszott, így nem javított. Verstappen, Leclerc és Hamilton zárt az élen az időmérő előtt, de a McLarenben még biztosan van tartalék – és az Aston Martinnál reménykedhetnek, hogy bennük is. Most megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval hamarosan, az időmérővel 23 órától jelentkezünk!

Még több bejegyzés