Társoldalunk:

Élő közvetítésünk a Katari Nagydíj szabadedzéséről

2023.10.06., 15:17
rendezés

Pokoli hőség és erős szél vár a Forma–1-es mezőnyre a loszaíli naplementében a hétvége egyetlen szabadedzésén. Ugyanis miután sprinthétvégéről van szó, ez az egy óra áll a pilóták rendelkezésére, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat az esti időmérő előtt. Ráadásul Katarban csak egyszer, két éve versenyzett az F1, így az újraaszfaltozott és részben módosított pálya tulajdonképpen mindenkinek teljesen új lesz. Kövesse velünk az eseményeket!

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

Wiszt Péter
15:13

Kritikus óra jön

Köszöntjük Olvasóinkat a Forma–1-es Katari Nagydíj első és egyetlen szabadedzésének élő közvetítésében! Pokoli hőség és erős szél vár a mezőnyre a loszaíli naplementében, ahol egy órájuk van megtalálni a megfelelő beállításokat az esti időmérő előtt. Ráadásul Katarban csak egyszer, két éve versenyzett az F1 (hiszen tavaly a foci-vb miatt nem rendeztek futamot), így az újraaszfaltozott és részben módosított, gumigyilkosnak ígérkező pálya tulajdonképpen mindenkinek teljesen új lesz.

Wiszt Péter
15:15

Verstappen 29 óra múlva már háromszoros világbajnok lehet

A szombati sprintfutamon könnyedén eldőlhet a világbajnoki cím sorsa, de a konstruktőri győzelmet már bezsebelő Red Bull szeme előtt más célok is lebegnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Wiszt Péter
15:19

Vécékefe a csapattárstól szülinapi ajándékként

Nico Hülkenberg elárulta, hogy egy Haason belüli poénra reagálva vécékefével ajándékozta meg a csütörtökön 31 éves Kevin Magnussent.

Wiszt Péter
15:23

Egy amerikairól folyt a vita egész héten

Az FIA jóváhagyta az Andretti jelentkezését a Forma–1-be, így nem kizárt, hogy hamarosan 11 csapatos lesz a sportág. Az ötlet sokaknak nem tetszik, a pilóták többsége viszont pártatlan próbált maradni a csütörtöki sajtótájékoztatón. Hamiton és Bottas viszont egyenesen támogatta a potenciális új belépőt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Wiszt Péter
15:26

Nagyon nehezek a körülmények

A 36 fokos levegőhöz társul egy 6 m/s-os szél is. Emellett a naplemente is közeleg, a szabadedzés végére már le is megy a Nap Loszaílban. És ha ez nem lenne elég, egy újraaszfaltozott, magas rázókövekkel teli, szinte ismeretlen pálya a katari. Nem lesz egyszerű megtalálni az optimális beállításokat.

Wiszt Péter
15:31

Máris a pályán a mezőny

A két Haas és a két Alfa Romeo is közepes keverékű gumikon gördült ki a pályára, ők indították a sort.

Wiszt Péter
15:34

A szél erőssége nőtt, homok a pályán

Piastri és a két Williams van már csak a bokszban két és fél perc után. Nagyjából fele-fele arányban döntöttek eddig kemény és közepes gumik között. A szél közben egyre erősebb, és a homokot is fújja be a pályára.

Wiszt Péter
15:37

Sainz szerint ez az apja terepe

A Dakar-rali legenda idősebb Carlos Sainz fia így utalt a rendkívül homokos pályára. A spanyol 1:37,214-gyel volt az élen, de ahogy tisztítják az ideális ívet, ez folyamatosan javulni fog.

Wiszt Péter
15:38

Verstappent a Nap is zavarja

Egy ideig még zavaró lesz, mert a naplemente elvileg magyar idő szerint negyed 5 körül van Loszaílban. A holland Alonso, Norris és Russell mögött jelenleg a negyedik.

Wiszt Péter
15:42

Telibe kapták a hungarocelltáblát

A két Williams továbbra is a bokszban, de Hülkenberg és Ocon is csak a szabadedzés legelején volt a pályán. Most a két Mercedes vezet, Norris pedig eltrafált egy 150-es hungarocelltáblát az első szárnyával.

Wiszt Péter
15:47

A Mercedes egyelőre bizakodhat

Noha még ezek nem mérvadó köridők, a két Mercedes folyamatosan ott van az élen a kemény abroncsokon. Alonso és Verstappen is elöl, de még mindig rendszeresek a csúszkálások.

Wiszt Péter
15:50

Az év fotója?

Wiszt Péter
15:53

Ferrari-elsőség

Jelenleg Leclerc az élen 1:29,082-vel, őt Verstappen és Alonso követi. Az első próbálkozások után most már a mezőny többsége a bokszban, jöhetnek a beállítás-módosítások.

Wiszt Péter
15:57

Leclerc nyugtalanító hangot hallott

A rádióban kérdezte, hogy mi volt ez a hang, mi történt a motorral. A Ferrarinak még nem volt válasza rá. Közben Alonso átvette a vezetést a monacóitól.

Wiszt Péter
16:03

Még mindig messze az igazán gyors köröktől

Elkezdődött a szabadedzés második fele, ismét a pályán a mezőny nagy része. Lágy abroncsok továbbra sem kerültek fel, most úgy tűnik, versenyszimulációs körök zajlanak.

Wiszt Péter
16:10

Ez az állás 20 perccel az edzés vége előtt

Az időmérős tesztelés még minden bizonnyal hátravan, így a Piastri-Alonso-Sainz-Leclerc-Verstappen sorrend nem sokat jelent.

Wiszt Péter
16:13

Naplemente Katarban

Már világítanak a reflektorok, lassan jöhet a szabadedzés érdemi része. Most a két McLaren vezet, köztük 61 ezredes a különbség Piastri javára.

Wiszt Péter
16:18

Pályán az első lágy gumi

Sainz, Lawson és Csou azok, akik eddig a legtöbb (22) kört teljesítették, de a lényeg most következik. A pálya szinte teljesen kiürült, mindenki készül arra, hogy időmérős szimulációs kört futhasson. Albon már a pályán is lágy keverékű gumikon.

Wiszt Péter
16:23

Más taktikán Alonso és a McLarenek

A két Ferrari és a két Red Bull még a bokszban, a többiek közül viszont nem mindenki lágyakon hajtott ismét a pályára. Így a két McLaren és Alonso is közepeseken van.

Wiszt Péter
16:26

Alonso bravúrja

Alonso közepeseken is megelőzte Leclerc-t, egyelőre a lágyakon körözők nem tudnak az élre kerülni. De a Ferrari és a Red Bull is még csak most jön.

Wiszt Péter
16:28

Megint nagy a különbség a két Red Bull között

Verstappen 491 ezreddel előzte meg Alonsót, mögöttük Pérez. Piastri a bokszban, Leclerc és Sainz most hajtott a pályára lágyakon.

Wiszt Péter
16:32

A Ferrarik nagy hajrája

Már lobogott a kockás zászló, amikor Sainz a második helyre, Leclerc pedig a harmadik helyre lépett előre. Ez is lesz a végeredmény.

Wiszt Péter
16:35

Ez lett az egyetlen szabadedzés végeredménye

Verstappen, Sainz, Leclerc, Alonso, Pérez, Cunoda, Hülkenberg, Russell, Piastri és Norris lett az első tíz sorrendje. Ennek ellenére az időmérő erőviszonyai megjósolhatatlanok, pláne mert Alonso autójára és a McLarenekre fel sem kerültek a lágy abroncsok, és láthatóan a Mercedesekben is maradt tartalék. Most megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval hamarosan, az időmérővel 19:00 előtt néhány perccel jelentkezünk!

Még több bejegyzés