Társoldalunk:

Élő közvetítésünk a Japán Nagydíj harmadik szabadedzéséről

2023.09.23., 04:13
rendezés

Max Verstappen mindkét pénteki szabadedzést megnyerte, ám a Ferrari és a McLaren is biztató eredményeket produkált. Szuzukában a Mercedes pilótái és Sergio Pérez egyelőre szenvedtek az élmezőny tagjai közül, így az utolsó szuzukai gyakorláson mindenképpen rá kellene érezniük a körülményekre. Kövesse velünk az eseményeket!

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

Wiszt Péter
04:09

Javíthat a Mercedes

Köszöntjük Olvasóinkat a Japán Nagydíj harmadik szabadedzésének élő közvetítésében! Max Verstappen mindkét pénteki szabadedzést megnyerte, ám a Ferrari és a McLaren is biztató eredményeket produkált. Szuzukában a Mercedes pilótái és Sergio Pérez egyelőre szenvedtek az élmezőny tagjai közül, így az utolsó szuzukai gyakorláson mindenképpen rá kellene érezniük a körülményekre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Wiszt Péter
04:12

Nagy bejelentéssel indult a nap

Az AlphaTauri egyelőre kérdés, hogy milyen néven versenyez jövőre, az azonban már japán idő szerint szombat délelőtt óta nem, hogy milyen pilótapárossal teszi mindezt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Wiszt Péter
04:18

A hétvége eddigi legnagyobb balesete

Sőt, igazából az egyetlen: Pierre Gasly Alpine-ja az FP2 legvégén tört össze.

Wiszt Péter
04:24

Mikor jöhet az eső?

28 fokos levegőben, 44 fokos pályán, és mindössze 49%-os páratartalomban kezdődik majd a várhatóan teljesen száraz edzés. A jóslatok szerint sem az időmérőn, sem a versenyen nem várható eső, noha holnap hajnalban lehet kis csapadék.

Wiszt Péter
04:31

Üres pályával kezdődött az utolsó edzés

Már ketyeg az óra, de az első percben senki nem hajtott a pályára.

Wiszt Péter
04:34

A szurkolók így sem unatkoznak

Továbbra sem láthatnak autót, de a jelek szerint a japán közönség így is jól szórakozik.

Wiszt Péter
04:36

A Ferrarik nyitottak

Carlos Sainz lágy gumikon gurult ki a bokszból, őt csapattársa, Charles Leclerc követte.

Wiszt Péter
04:40

38 ezred a különbség

Sainz 1:32,001-gyel nyitott, ennél Leclerc 38 ezreddel volt gyorsabb. Stroll, Norris és Piastri is a pályán.

Wiszt Péter
04:44

Felélénkült a mezőny

Norris kerül az élre 1:31,174-gyel, mögötte Piastri a lágyakon. A Mercedesek, a Haasok, az Alfák és az Alpine-ok is a pályán, de Lawson és Pérez is kigurult már.

Wiszt Péter
04:48

Probléma a Mercedesnél

Russell jelent gondot a váltóval kapcsolatban, és hasonlóan tesz Ocon is. A brit így is feljött a két McLaren közé, amit Hamilton és Pérez is megtett. Már csak Alonso és a két Williams nem jött ki a bokszból.

Wiszt Péter
04:51

Lila-lila-lila

Verstappen az első mért körén három lila szektorral, 214 ezredes előnnyel vette át a vezetést. Alonso is a pályán, már csak a Williamsek mozdulatlanok.

Wiszt Péter
04:55

Gondokkal indul a kivezető kör

A Williamsek is a pályán, Albon viszont máris a fékekre panaszkodik. Az első hat helyen álló pilóta mindegyike visszatért a garázsába.

Wiszt Péter
05:01

Nincsenek javítások

Az AlphaTaurik közepeseken, Stroll keményeken próbálkozik, a többiek lágyakon köröznek – viszont közülük sokan inkább versenyszimuláción vannak, mert messze elmaradnak a legjobb idejüktől. Verstappen, Norris, Leclerc, Hamilton, Russell, Pérez, Piastri és Sainz az első nyolc.

Wiszt Péter
05:07

Ismét a Ferrarikat lehet csak csodálni

A két Ferrari van csak a pályán, a többiek már bizonyára az edzés hajrájára készülnek.

Wiszt Péter
05:13

Nagy megcsúszás után helycsere az élen

Leclerc Ferrarijának a hátulja indult el nem várt lendülettel, de a monacói időben megfogta az autóját. Piastri közben kijött, és friss lágyakon 405 ezredes előnnyel az élre állt. Norris viszont nála is gyorsabb volt 48 ezreddel.

Wiszt Péter
05:18

Alonso is bizonyít

A spanyol feljött a negyedik helyre, de bő 1 másodperces hátránnyal. Verstappen és a Mercedesek is már kivezető körön, hamarosan ők is javíthatnak.

Wiszt Péter
05:22

Nagy a hátránya Hamiltonéknak

Mindkét Mercedes bejött Alonso elé, de a McLarenektől szűk 1 másodperc az ő lemaradásuk is. Verstappen közben az élen, 240 ezreddel Norris előtt.

Wiszt Péter
05:26

A Ferrari sem az igazi

Leclerc és Sainz is fél másodperccel a McLarenek mögé érkezett, de Pérez is hasonlóan járt. A wokingiak komoly reményekkel vághatnak majd neki az időmérőnek.

Wiszt Péter
05:32

Nem várt kihívója lesz Verstappennek

Úgy tűnik, nem a Ferrari vagy a Mercedes, hanem a McLaren lesz Max Verstappen legnagyobb riválisa a pole pozícióért. Norris és Piastri is jó eséllyel pályázhat az első sorba, de a holland ezt a szabadedzést is megnyerte. Most megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval hamarosan, az időmérővel 8 órától jelentkezünk!