Társoldalunk:

Élő közvetítésünk a Japán Nagydíj második szabadedzéséről

2023.09.22., 07:51
rendezés

Max Verstappen nagy fölénnyel volt a leggyorsabb az első szuzukai gyakorláson, de valószínűleg a riválisokban még (szintén) bőven maradt tartalék. A nyitányhoz hasonlóan a második edzésen is láthatjuk a jövő évi gumik tesztelését, de a csapatok zöme már inkább a mostani versenyhétvégére fog koncentrálni, így érdemes lesz nézni az eredményeket. Kövesse velünk az eseményeket!

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

Wiszt Péter
07:38

Verstappen visszatért

Köszöntjük Olvasóinkat a Japán Nagydíj második szabadedzésének élő közvetítésében! A szingapúri kisiklás után úgy tűnik, Max Verstappen Szuzukában ismét a győzelem legfőbb várományosa lesz, noha még csak egy edzésen van túl a mezőny.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Wiszt Péter
07:42

Látni kell ezt a különleges kameraállást!

Hamilton autóját csodálhattuk meg eddig nem látott kameraállásból az első szabadedzésen.

Wiszt Péter
07:46

A legfontosabb edzés következik

A nyitányhoz hasonlóan a második edzésen is láthatjuk majd a Pirelli jövő évre tervezett C2-es gumijainak tesztelését, de a csapatok zöme várhatóan már inkább a mostani versenyhétvégére fog koncentrálni, így az idei C1, C2 és C3 jelű abroncsokat használja majd.

Wiszt Péter
07:51

A körülményekről

Az első edzés végén érkezett eső nem volt hosszú életű, így azóta minimálisan emelkedett a levegő (29 fokra) és az aszfalt (40 fokra) hőmérséklete is. Azonban továbbra is 40% annak az esélye, hogy az FP2 alatt érkezik még csapadék.

Wiszt Péter
07:56

Friss hírek Ricciardóról és az időmérős változásokról

A Zandvoortban a kezét törő Daniel Ricciardóról az első edzést követően derültek ki új információk, miközben Niels Wittich versenyigazgató módosítást jelentett be a holnapi időmérő szabályaiban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Wiszt Péter
07:59

Videón Leclerc és Piastri kicsúszása

Még az első edzésről.

Rögtön kezdődik a második gyakorlás!

Wiszt Péter
08:03

Már csak ketten a bokszban

Verstappen és Piastri kivételével máris mindenki a pályán. Az AlphaTaurik keményeken; Pérez, Magnussen és Norris közepeseken; a többiek tesztgumikon kezdenek.

Wiszt Péter
08:06

Verstappen egyedülálló stratégián

A holland lágyakon jött ki a bokszból, ő az egyetlen ilyen gumikon. Jelenleg Bottas 1:33,163-as idővel vezet.

Wiszt Péter
08:09

1,8 másodperc az első két helyezett között

Verstappen a lágy gumikon három lila szektorral, óriási fölénnyel veszi át a vezetést Bottastól.

Wiszt Péter
08:12

Alonsóék autóján javítani kell

A két Aston Martin már néhány perce a bokszban vár, valószínűleg valamit állítanak rajtuk. Közben Norris, Piastri, Leclerc és Pérez is bejött Verstappen és Bottas közé.

Wiszt Péter
08:15

Sainz veszélyes feltartása

Magnussen reflexei is kellettek ahhoz, hogy ne ütközzön neki a Ferrarinak a dán pilóta. A tesztgumin indulók többsége közben már közepes abroncsokra váltott. Negyed óra után Verstappen, Sainz és Norris az első három, csakúgy, mint az első edzés végén.

Wiszt Péter
08:18

Hamilton után Albon is bajt jelent

Mindketten a padlólemez sérülésére panaszkodtak, miután meglovagoltak egy kerékvetőt. Leclerc közben feljött a második helyre közepes gumikon.

Wiszt Péter
08:22

Aggódhat a Mercedes?

Russell és Hamilton is túl van az első, lágyakon futott körén, és jelenleg Leclerc közepeseken teljesített köridejétől is messze elmaradnak.

Wiszt Péter
08:26

Szenzációs Norris-kör

225 ezreddel átvette a vezetést a brit, ami persze részben a pálya javulásának is betudható. Bottas, Hülkenberg, Csou és Magnussen is a legjobb tízbe került a javítása után, de a Williamsek tempója is ígéretes.

Wiszt Péter
08:30

Ferrari-vezetés

1:31,008-cal Leclerc az új első, mögötte Norris, Sainz, Verstappen, Albon és Piastri a sorrend. Jelenleg mindenki lágy gumikon van a pályán.

Wiszt Péter
08:35

Alonsónál csak Verstappen javított nagyobbat

A spanyol nagy javítással az ötödik helyre ugrott, a holland viszont ezután 320 ezredes előnnyel a vezetést is átvette. A Mercedesek most jönnek, hogy javítsanak a tízen kívülről.

Wiszt Péter
08:38

Hamilton az utolsó előtti helyről

Russell az 5. helyre lépett előre, most Hamilton tervez hasonlót a 19.-ről.

Wiszt Péter
08:42

Váratlanul szoros az állás

Hamilton most a 14. helyen áll, de "csak" 1,141 másodperces lemaradással Verstappentől. Ez az első edzéshez képest sokkal szorosabb állást jelent.
Közben Sainz, Alonso és Pérez is közepeseken gurult ki a bokszból.

Wiszt Péter
08:47

Verstappen fordított taktikával megy

A holland az edzés elején egyedüliként körözött lágyakon, most egyedüliként van a tesztgumikon. A mezőny már a versenyszimulációkat teljesíti, jelen van minden gumikeverék most a pályán.

Wiszt Péter
08:51

Probléma a Mercedesnél

Nagyon kopnak a lágy gumik a W14-esen, ezt jelentette Russell. A brit továbbra is az ötödik helyen áll.

Wiszt Péter
08:55

Pozitív és negatív meglepetések

A Mercedes és az Alpine váratlanul hátul áll, de Valtteri Bottas, a Williams és a McLaren a szokásosnál elégedettebb lehet a pénteki nap után. Noha még van öt perc.

Wiszt Péter
08:59

Baleset a végére

Gasly a falban, így lesz vége az edzésnek. Piros zászló.

Wiszt Péter
09:02

Nincs újraindítás, vége az edzésnek

Egy összetört Alpine-nal, de ép Gaslyval végződött a második szuzukai edzés, amelyet Verstappen nyert Leclerc és Norris előtt. Most megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval hamarosan jelentkezünk!

Még több bejegyzés