Társoldalunk:

Élő közvetítésünk az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzéséről

2023.09.02., 12:21
rendezés

Pénteken a Ferrari nagyon közel tudott lenni a Red Bullhoz, most pedig itt az utolsó lehetőség, hogy a Scuderia hazai pályán felkészüljön a monzai versenyhétvége legfontosabb részeire. Kövesse velünk az eseményeket!

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

GPHírek
12:17

Csak véletlen volt a Ferraritól?

Köszöntjük Olvasóinkat az Olasz Nagydíj harmadik szabadedzésének élő közvetítésében! Az utolsó európai versenyhétvége nyitónapján a Ferrari nagyon közel volt a Red Bullhoz, de a Mercedes és a McLaren is mutatott biztató jeleket, így megjósolhatatlan, hogy alakul a hétvége folytatása.

GPHírek
12:21

A monzai pálya egyik nagy veszélye

Minden bizonnyal rengeteg feltartást és ezáltal veszélyes pillanatot láthatunk majd a harmadik edzésen és az időmérőn. A pálya gyorsasága és a szélárnyék fontossága miatt is gyakrabban alakul ki itt forgalom más pályákhoz képest.

GPHírek
12:22

Már nem lehet olyan visszafogottnak lenni

A Magyar Nagydíjon már látott módszernek megfelelően a megszokott 13 helyett csak 11 garnitúra gumit kapnak a csapatok a hétvégére: 3 szett kemény, 4 szett közepes és 4 szett lágy abronccsal kell gazdálkodni a három nap alatt. Pénteken a mogyoródihoz hasonlóan láthattuk ennek a nem túl közönségbarát hatását a kevesebb körözésben, most azonban már nem igazán van hová takarékoskodni. Az időmérő edzésen a Q1-et csak kemény, a Q2-t csak közepes, a Q3-at pedig csak lágy gumin lehet teljesíteni.

GPHírek
12:25

Alonsóék pocsék napja

Strollt az első szabadedzésen Drugovich helyettesítette, a másodikon pedig az Aston Martin meghibásodása miatt mért kör nélkül zárt. A gumikkal is tartalékoló Alonso nem volt szorosan az élmezőny tagja, de Stroll-lal együtt talán ma megmutathatja, hogy mire képes az autó ezen a pályán.

GPHírek
12:27

Ilyenek a jelenlegi körülmények

A tegnap megszokott körülmények – 26 fokos levegő, 38 fokos pálya, enyhe szél és felhős, de száraz idő – várják a pilótákat.

GPHírek
12:31

Elkezdődött az utolsó szabadedzés

Nem meglepő módon Stroll (kemény keverékű gumikon) máris a pályán, de a mezőny több mint fele csatlakozott hozzá az első percben.

GPHírek
12:34

A Ferrari másként gondolja

Csak a Ferrari vár ki mind a két pilótájával, a többi csapatból legalább egy versenyző már kipróbálta magát. A többség lágy abroncsokon köröz, de a közepes sem ritka látvány. Stroll viszont egyedül van keményeken.

GPHírek
12:36

Pérez az élen

Pérez kezd a leggyorsabban, Verstappen most jött ki a bokszból. Már csak Albon és Piastri nem mutatta még meg magát a harmadik edzésen.

GPHírek
12:39

Holtverseny

Verstappen és Norris mögött Pérez és Sainz ezredre azonos köridővel rendelkezik. Az ötödik Hamilton lemaradása már három tized a két holtversenyeshez képest.

GPHírek
12:43

Egy integetés is belefér

Carlos Sainz köszönt a Ferrari-szurkolóknak. A spanyol immáron egyedüliként a negyedik, miután Pérez javított.

Albon is a pályán, Piastri továbbra is a bokszban. 

GPHírek
12:48

Az Alonso-szurkolók bizakodhatnak

Kemény keverékű gumikon is hatodik a spanyol, megelőzve például a lágyakon autózó Russellt és Leclerc-t. Verstappen-Pérez-Hamilton az első három sorrendje, Piastri is a pályán.

GPHírek
12:52

Nagy az összhang

Fél percen belül szinte teljesen kiürült a pálya, majd egy gyors beállítás-módosítás vagy kerékcsere után ismét a mezőny fele a pályán. Az AlphaTaurik és az Alfa Romeók állnak az utolsó négy helyen, nekik mindenképp fontos lenne valamit találni.

GPHírek
12:57

Vasárnapra terveznek

Stroll és az AlphaTaurik továbbra is a kemény keverékű gumikon gyakorolnak, az élmezőny viszont már egyhangúan lágyakon köröz. Ugyanakkor jelenleg nem igazán vannak javítások, a többség versenyszimulációs körökön van.

GPHírek
13:02

Váratlan javulás

Magnussen egyenesen a harmadik helyre lépett előre, a többi középcsapat pilótái közül senki meg nem tudja közelíteni őt. Verstappenhez képest 571, Péreztől 66 ezredes a lemaradása.

GPHírek
13:06

A Williams sokkol

Közepes gumikon Albon a második, ezzel is bizonyítva, hogy mennyire gyors a Williams ezen az egyenesekkel teli gyors pályán.

GPHírek
13:10

Norris hülyézte le a riválisát

A McLaren brit pilótájának autóját és testi épségét egy figyelmetlen Alfa Romeo-pilóta, Csou veszélyeztette, de a bukótérbe kicsúszva megúszta az esetet. Közben Norris csapattársa, Piastri is a kavicságyban.

GPHírek
13:13

A hajrára készülnek

Mindössze Hülkenberg és a két McLaren a pályán, a többiek várhatóan az utolsó időmérős köreikre készülnek.

GPHírek
13:16

Az edzés eddigi legveszélyesebb pillanata

Íme, a Norris és Csou közötti incidens.

GPHírek
13:19

Megvillantak a Mercedesek

Hamilton két lila szektorral az élen, Russell pedig Verstappen mögött a harmadik. De a többi élcsapat még valószíűleg jön egy időmérős szimulációval.

GPHírek
13:21

Érik a hatalmas szenzáció

Albon kemény gumikon autózott egy negyedik időt, és mindössze 6 tizedes a lemaradása Hamiltonnal szemben. A brit-thai bejelentkezett az első két sor valamelyikéért az időmérőre.

Verstappen közben visszavette a vezetést 455 ezreddel.

GPHírek
13:22

Nagy pofon a Ferrarinak

Sainz a 11., Leclerc a 15. helyen áll, noha ők még nem villantak meg a hajrában. Kérdés, képesek-e egyáltalán erre.

GPHírek
13:25

Itt a válasz

Sainz átvette a vezetést, Leclerc pedig egy lila első szektor után hibázott, és csak ezért nem javított jelentősen a pozícióján.

GPHírek
13:29

Alonso javított, de...

Az ötödik a spanyol, de hatalmas a lemaradása, és minden bizonnyal ez a maximum az Aston Martintól. Mögüle Russell, Albon és Pérez is jó eséllyel előtte zárhat az időmérőn.

GPHírek
13:32

Egy ütközés a végén

Az élen végző Sainz figyelmetlensége után Piastri és a spanyol apróbb ütközésével zárul az edzés. Pérez autóját közben mutatták, a 10. helyen végző mexikói Red Bullját bizony javítani kell, mert meghibásodott.

GPHírek
13:37

Ismét spanyol öröm

Az újabb Sainz-elsőséggel záruló edzés végén megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval hamarosan, az időmérővel 16 órától jelentkezünk!

Még több bejegyzés