Társoldalunk:

Élő közvetítésünk a Miami Nagydíj harmadik szabadedzéséről

2023.05.06., 18:26
rendezés

Az utolsó lehetőségükhöz érkeztek a pilóták, hogy alkalmazkodjanak a felújított miami pálya körülményeihez, és megtalálják a megfelelő beállításokat az időmérőre, valamint a vasárnapi versenyre. Kövesse velünk az eseményeket!

 

GPHírek
18:18

Az utolsó esély

Köszöntjük Olvasóinkat a Miami Nagydíj harmadik szabadedzésének élő közvetítésében! Pénteken felemásan alakult az első két gyakorlás, amelyeken baleseteket és piros zászlókat is láthattunk. Azok az edzések George Russell és Max Verstappen elsőségével zárultak, de ennek komolyabb jelentősége nincsen.

GPHírek
18:24

Alonso megint megcsinálta

Március után április legszebb előzését is ő mutatta be a szavazatok alapján, mégpedig a Sainz elleni bakui bravúrjával.

GPHírek
18:29

Más körülmények, mint a futamon

Az aszfalt 45, a levegő 29 fokos, amikor helyi idő szerint fél 1-hez közeledik az óra. A körülmények tehát hasonlóak a péntekiekhez, de az esősnek jósolt futamra való felkészülést ez nem segíti.

GPHírek
18:32

Nem sietik el a pilóták

Ocon kezdte a körözést, az első két percben rajta kívül csak Hamilton és a két Aston Martin hajtott a pályára.

GPHírek
18:34

Hamilton első panasza

Vibrációt érez a Mercedesen, ezt jelenti a rádióban. A két Aston visszatért a bokszba, a Ferrarik a helyükön.

GPHírek
18:37

Ferrarik az élen, de...

1:30,748-cal Sainz állt az élre a lágyakon, de ez még messze nem a maximum a Ferraritól az egykörös tempót illetően. Leclerc, Ocon és Hamilton a sorrend mögötte azok közül, akik már mért körrel rendelkeznek.

GPHírek
18:40

Nagy előnyben a Red Bull

A lágyakon Pérez 1,033 másodperccel került Gasly elé, aki néhány másodpercig állt az élen. A mezőny fele még mindig nem jött ki a bokszból.

GPHírek
18:42

A franciák kivételeznek

Gyorsan változik az állás: jelenleg Verstappen 94 ezreddel vezet Leclerc előtt, Pérez a harmadik. Mind lágyakon teljesítették a köreiket, egyelőre csak az Alpine-ok vannak közepeseken.

GPHírek
18:45

Hamilton az utolsó

Russell az első körével az 5. időt autózta, Hamilton viszont nagy lemaradásban a lágyakon, még ha erről még nem is feltétlenül kell következtetni komoly dolgokra. A Williams, a Haas és a McLaren nem mutatta még meg magát szombaton, negyed óra után.

GPHírek
18:47

Verstappen a körrekord közelében

39 ezreddel maradt el a tegnapi legjobbjától. Mögötte Pérez, Alonso, Leclerc és Gasly áll, Alonso és Gasly ráadásul közepeseken teljesítette a körét.

GPHírek
18:51

Hibáznak az élcsapatok

Hamilton a 6. helyre jött fel, ám a gumijait elfékezte. Sainz pedig túl nagy tempóval érkezett az egyik kanyarba, és jócskán lesodródott a bukótérbe. Utolsóként a két Haas is kijött a bokszból.

GPHírek
18:54

Megvillant a Ferrari

Sainz a lágyakon már időmérő szimulációt autózhatott, mert 156 ezredre közelítette meg Verstappent. Mögötte Leclerc, Pérez és Alonso áll, de az első négyből csak Sainz van a pályán.

GPHírek
18:57

Három hiba ugyanazon a helyen

Albon, Alonso, majd Hülkenberg is elmérte ugyanott, a 17-es kanyarban, de sikerült visszajönniük a bukótérből falérintés nélkül.

GPHírek
19:00

Itt az újabb körrekord!

Verstappen kijött, és két lila szektorral autózott egy 1:27,669-es pályacsúcsot.

GPHírek
19:03

Megpihent a mezőny

Alig néhányan vannak a pályán, a többség visszatért a bokszba, hogy rákészüljön a hajrára és a valódi időmérős próbálkozásokra. Verstappen, Sainz, Leclerc, Pérez, Hülkenberg, Alonso, Stroll, Gasly, Albon és Hamilton az első tíz sorrendje 27 perccel az FP3 vége előtt.

GPHírek
19:06

Balesetveszélyes jelenetsor

Pérez jött ki a bokszból Piastri elé figyelmetlenül, az ausztrálnak fékeznie kellett, hogy elkerülje az ütközést. A mexikói azon kevesek közt van, akik a pályán köröznek, a legutóbbi körével a harmadik helyre jött fel, de 524 ezredre van Verstappentől.

GPHírek
19:08

Nem működik a Mercedes

Russell kormányművével továbbra sincs minden rendben, Hamiltonéhoz hasonlóan vibrál szinte folyamatosan. A két brit a 10-11. helyen áll.

GPHírek
19:11

Biztató francia köridők

Gasly az Alpine első lágyakon megtett körével a negyedik helyre lépett előre, Ocon pedig a 10. helyen áll.

GPHírek
19:13

Óriási mentés gátolta meg az autótörést

Az utolsó előtti helyen álló Norrisnak kellett óriási reflexmozdulattal megállítania a megcsúszó McLarent a fal előtt.

GPHírek
19:14

Kis hazai öröm

Sargeant négy tizedet javított úgy, hogy nem volt hibátlan a köre. Nem kizárt, hogy az időmérőn bejut a Q2-be az újonc amerikai, aki nyolc éve az első hazai pilóta egy Egyesült Államokban megrendezett nagydíjon.

GPHírek
19:17

Az első Mercedes-villanás

Russell az ötödik helyre ugrott előre, de a hátránya így is több mint 1 másodperc Verstappennel szemben. A Ferrarik jelenleg a bokszban, de még tőlük is várható egy utolsó próbálkozás.

GPHírek
19:20

Szenzáció a láthatáron

Gasly, Bottas és Albon is hatalmasat javított, jelenleg a 4-5-6. helyet foglalják el. Ráadásul mind 1 másodpercen belül vannak, amit a Mercedesek és az Aston Martinok nem mondhatnak el.

GPHírek
19:24

Újabb váratlan nevek az élmezőnyben

Ocon és Gasly is a legjobb ötben, egymástól mindössze 21 ezredre vannak. Hülkenberg is bejött Leclerc-ék elé, a német a hetedik.

GPHírek
19:28

Helycsere az élmezőnyben az utolsó körök előtt

Pérez megelőzte Sainzot, de a lemaradása továbbra is nagy. Leclerc, Russell és Stroll is a pályán a hajrában, mindannyiuknak kéne egy javítás ahhoz, hogy jobb szájízzel várják az időmérő edzést. Alonso és Hamilton azonban már nem próbálkozik.

GPHírek
19:31

Leclerc bizonyított a végén

A monacói feljött a második helyre, de így is 4 tizedes a lemaradása az edzést megnyerő Verstappennel szemben. Most megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval hamarosan, az időmérővel 22 órától jelentkezünk!

Még több bejegyzés