Társoldalunk:

Élő közvetítésünk az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzéséről

2023.04.01., 03:21
rendezés

Pénteken az átlagosnál kevesebb ideje volt a csapatoknak száraz körülmények között hozzászoknia a melbourne-i pályához, így a harmadik szabadedzés is kulcsfontosságú az autók beállításainak megtalálása szempontjából. Kövesse velünk az utolsó gyakorlás eseményeit!

Percről percre tudósításunk az eredménytáblázat alatt olvasható.

GPHírek
03:15

A vártnál fontosabb egy óra jön

Köszöntjük Olvasóinkat az Ausztrál Nagydíj harmadik szabadedzésének élő közvetítésében! Pénteken az átlagosnál kevesebb ideje volt a csapatoknak száraz körülmények között hozzászoknia a melbourne-i pályához, hiszen az első edzés során megszakítások, a második alatt pedig az eső állt ennek útjába. Így a harmadik szabadedzés is kulcsfontosságú az autók beállításainak megtalálása szempontjából, pláne mert az előzetesen jósolttól ellentétben úgy tűnik, nem várható csapadék az FP3 alatt.

A pénteki események

GPHírek
03:18

Hamilton a kritikák középpontjában

A Mercedes brit pilótája az őt a 2021-es vb-címtől megfosztó Michael Masiról mondta el a véleményét, de Hamilton is megkapta a magáét, méghozzá Alonsótól, aki szerint a hétszeres világbajnoknak már a memóriája sem a legjobb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

GPHírek
03:22

A GPS-problémát említő Pérez jobb autóban ült Verstappennél

A pénteki események után a Red Bull két pilótája értékelt, akiknek a beállításai nem voltak egyformák. Sergio Pérez azt is elárulta, hogy a második edzésen is észlelték az első gyakorláson piros zászlós fázist okozó különleges hibát.

A Red Bull-pilóták nyilatkozata a péntekről

GPHírek
03:25

Örülhetnek a Ferrarinál

Leclerc váratlanul boldogan értékelte a nyitónapot, szerinte eddig még nem voltak ilyen közel a Red Bullhoz idén. Főleg az egykörös tempóval volt elégedett a monacói, de szerinte sikerül olyan beállításokat találniuk, amivel a futamon is a győzelemért harcolhatnak.

GPHírek
03:28

Megint a pályára menekülhetnek a pilóták

Az F3-as sprintfutam pilótái kissé felmelegítették a pályát, de így is csak 22 fokos aszfalt és 15 fokos levegő várja a pilótákat. Ugyanakkor a pálya egyes részei felett gyülekeznek a felhők, így nem kizárt az eső, emiatt pedig lehet, hogy forgalmasabb első perceket látunk.

GPHírek
03:31

Alonsóék nyitják a sort

A két Aston után a két Haas és a két Ferrari hajtott a pályára az első percben. A Ferrarik lágyakon, a többiek közepes gumikon.

GPHírek
03:35

Felemás kezdés csapaton belül

Hülkenberg 1:22,529-es köre az első idő, Magnussen ennél másfél másodperccel ment gyorsabban. A két Aston Martin visszatért a bokszba, ahonnan közben Verstappen és a két Alfa is kijött.

GPHírek
03:36

Bekezdtek a Ferrarik

Különösen Sainz, aki máris 1:19 elejét autózott (1:19,061). Mögötte Leclerc és Verstappen a sorrend, miközben Hamilton is lágyakon jött ki a pályára.

GPHírek
03:39

A hétvége eddigi leggyorsabb köre

Sainz tovább javított, de Verstappen közepeseken is 1:18,741-gyel válaszolt. Mögötte a két Ferrari közé Stroll érkezett meg.

GPHírek
03:42

Az első panasz a forgalomra

Leclerc egytizedes előnnyel az élre ugrott, miközben Magnussen kiszélesíti az egyik kanyart, Russell pedig Strollra panaszkodik.

GPHírek
03:44

Óriási a Mercedes lemaradása

Abban bízhatnak a lágy gumikon autózó pilótáik, hogy még van tartalék a kocsiban. Az első öt helyezett két és fél tizeden belül áll Leclerc, Verstappen, Stroll, Alonso és Sainz sorrendben, de öten még mindig nem jöttek ki a garázsból.

GPHírek
03:47

Spanyolok az élen

Sainz két lila szektorral autózott 1:18,127-et, őt két tizeddel követi Alonso. Verstappen is kipróbálja a lágyakat, már csak Pérez nem volt kint a pályán.

GPHírek
03:51

Megpihen az élmezőny

Az első öt közül csak Verstappen van a pályán, ismét közepes gumikon. Russell a Mercedes alacsony hasmagasságára panaszkodik, jelenleg csak a 10. helyen áll.

GPHírek
03:52

Megnyugodhatnak a Red Bullnál

Pérez autója készen áll, a mexikói is kigurult a bokszból. Közben Ocon jött fel a 4. helyre, Albon pedig a hatodik.

GPHírek
03:54

Villognak a franciák

Ocon után Gasly is remekelt, az idén igazolt Alpine-pilóta a harmadik helyre ugrott fel. Pérezt Hülkenberg tartotta fel veszélyesen az első gyors körén.

GPHírek
03:58

Pérez gyengén kezd

Több mint két másodperces hátránnyal a 19. a mexikói, de elképzelhető, hogy sok riválisához hasonlóan inkább versenyszimuláción van. A felhők egyre sötétebbek a pálya felett, de egyelőre nincsen eső.

GPHírek
04:01

Közel volt az első baleset

Magnussen ismét megcsúszott a pályán, és alig a fal előtt, a füvön állt meg. Egyelőre ő szenved a legjobban a mostani edzésen.

GPHírek
04:03

Piros zászló

Törmelékek kerültek a pályára, félbeszakad az edzés.

GPHírek
04:06

Ez gyorsan ment

Egy autóalkatrész volt az, amire Leclerc is panaszkodott, de egyelőre nem tudni, kiről esett le ez a nagy lemez. Viszont már össze is szedte egy pályabíró, úgyhogy folytatódhat az edzés.

GPHírek
04:08

Pérez nagy hibája

Végre egy gyors kört akart menni a mexikói, ám a 3-as kanyar féktávján megcsúszott, és a kavicságyba szánkázott.

GPHírek
04:10

Kiderült, ki okozta a megszakítást

Nyck de Vries AlphaTaurijának oldaláról szakadt le a lemez, ami a rövid piros zászlós fázist okozta.

GPHírek
04:12

A Mercedes első pozitívuma

Russell lágyakon a negyedik helyre lépett előre, miközben Pérez megint későn fékezett egy kanyarban.

GPHírek
04:15

Kiszámíthatatlan a Red Bull

Ismét megkezdődött a javítások korszaka, Hamilton a második helyre ugrott, de Russell, Csou és Albon is tovább fejlődött. Pérez kiszámíthatatlannak nevezte az autó egyensúlyát és fékezését.

GPHírek
04:17

Kínai csoda, majd baki

Az Alfa Romeótól teljesen váratlanul Csou az ötödik helyre ugrott, majd megforgott a célegyenes végén, és a falat is érintette.

GPHírek
04:21

Pályarekord!

Alonso futotta meg a leggyorsabb kört, ám Verstappen erre is reagált: 1:17,565-tel vezet, ami pályacsúcsnak számít.

GPHírek
04:26

Szemerkél az eső

Ez már talán nem befolyásolja az edzést, amelyen az Alpine pilótái ismét megvillantak. Közben Pérez ismét lecsúszott a pályáról, ezt már ő sem hiszi el.

GPHírek
04:29

Végre valami Péreztől

A hatodik időt autózta, de utána szinte természetesen ismét a kavicságyba sodródott.

GPHírek
04:30

Nincs Ferrari az élmezőnyben

Verstappen mögött Alonso és Ocon zárt, a Ferrarik a végén már tartalékoltak. Most megköszönjük a figyelmüket, az összefoglalóval hamarosan, az időmérővel 7 óra előtt jelentkezünk!

Még több bejegyzés